NBA

NBA: Οι Νετς σκέφτονται να βάλουν σε θέση σέντερ τον Μπεν Σίμονς

Ο Μπεν Σίμονς με την προπονητική φανέλα των Νετς
Ο Μπεν Σίμονς με την προπονητική φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Η έναρξη της σεζόν απέχει αρκετές εβδομάδες ακόμα, ωστόσο οι Νετς ήδη εξετάζουν σοβαρά μία ενδιαφέρουσα αλλαγή στο πλάνο τους: Να χρησιμοποιούν τον Μπεν Σίμονς σε θέση σέντερ.

Οι Νετς δεν ξέρουν ακόμα τι ρόστερ θα έχουν όταν ξεκινήσει η σεζόν. Δεν ξέρουν αν θα διαθέτουν τον Κέβιν Ντουράντ - που έχει ζητήσει ανταλλαγή - ή τον Καϊρί Ίρβινγκ. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που σκέφτονται: Να χρησιμοποιήσουν σε θέση σέντερ τον Μπεν Σίμονς.

Ο Αυστραλός πόιντ γκαρντ αποτελεί τον ορισμό του πολυθεσίτη, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του. Οι Νετς ωστόσο εξετάζουν όλες τις επιλογές τους για να πάρουν το μάξιμουμ από αυτόν και έχει πέσει εδώ και καιρό η σκέψη να αγωνιστεί σε θέση σέντερ.

Η σκέψη αυτή των Νετς βέβαια δεν έχει έρθει τυχαία. Στο υπάρχον ρόστερ ο ύψους 2.11 μέτρων Σίμονς είναι μαζί με τους - επίσης ύψους 2.11 μέτρων - Νικ Κλάξτον και ΝτιΆρον Σαρπ οι ψηλότεροι παίκτες του ρόστερ. Δεδομένης της αδυναμίας του στο σουτ - και της άρνησής του να σουτάρει από την περιφέρεια - το Μπρούκλιν θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους σουτέρ στο παρκέ, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί όταν ο Σίμονς θα συνυπάρχει με τον Κλάξτον.

Ένα πιθανό πέρασμα του Σίμονς σε θέση σέντερ - ακόμα και αν είναι αυτός που θα κατεβάζει την μπάλα - έχει σαφώς αρκετά θετικά και αρνητικά. Από το γεγονός ότι οι Νετς θα κερδίσουν σε ταχύτητα και θα ανοίξουν το γήπεδο έχοντας σουτέρ στο πλευρό του, μέχρι τον προβληματισμό για το ποιος θα προστατεύει το καλάθι και τι θα γίνει με το θέμα των ριμπάουντ.

Όπως και να έχει, όλα αυτά προς το παρόν ανήκουν στην θεωρία, αφού καλά-καλά ο Σίμονς δεν έχει φορέσει την φανέλα των Νετς σε επίσημο παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι όμως, έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό του Μπρούκλιν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ