NBA

NBA: Οι Μπακς αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μίντλετον

NBA: Οι Μπακς αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μίντλετον
2021 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Με τον Κρις Μίντλετον εκτός δράσης, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ καλείται να αποφασίσει ποιος θα πάρει τη θέση του στην αρχική πεντάδα των Μιλγουόκι Μπακς. Τρεις οι επιλογές, δύο οι ρεαλιστικές για τον προπονητή των πρωταθλητών.

Ο τραυματισμός του Κρις Μίντλετον στο γόνατο, θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο, ίσως και για 3-4 εβδομάδες. Ο έμπειρος περιφερειακός θα χάσει το υπόλοιπο της σειράς με τους Μπουλς, θα κάνει αγώνα δρόμου για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, αν φυσικά οι Μπακς προκριθούν σε αυτά, την ώρα που ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αναζητά τον παίκτη που θα καλύψει προσωρινά το κενό του στην αρχική πεντάδα. Αρχής γενομένης από το αποψινό Game 3 (03:30, LIVE από το SPORT24) στο Σικάγο.

Ο Μίντλετον είχε 20.1 πόντους (49.4% στο δίποντο, 37.3% στο τρίποντο, 89% στις βολές), 5.4 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 32.4 λεπτά σε 66 αγώνες της κανονικής περιόδου, νούμερα που δεν μπορούν να προσφέρουν οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ, σε πιο συμπληρωματικούς ρόλους. Ο Μπουντενχόλζερ έχει χρησιμοποιήσει σχήματα με Γιάννη, Πόρτις, Λόπεζ μαζί στο παρκέ, ωστόσο θεωρείται απίθανο να το κάνει σε αυτή τη φάση της χρονιάς, καθώς στον πάγκο δεν έχει άλλον ψηλό, εκτός ίσως από τον Ιμπάκα και δεν θα ρισκάρει να χαλάσει το ροτέισον στη φροντ λάιν.

Η λογική λέει πως θα προτιμηθεί ένας εκ των Άλεν - Κόνατον. Αν ο Γκρέισον Άλεν γυρίσει στην πεντάδα, ο Μάθιους θα ανέβει στο τρία. Αν ο Κόνατον μπει στο αρχικό σχήμα, θα πάρει αυτός τη θέση του σμολ φόργουορντ, ωστόσο δεν είναι καλή κατάσταση μετά από το κάταγμα που είχε υποστεί στον καρπό. Ο Μπουντενχόλζερ ξέρει ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση, θα κρατήσει τον Πόρτις στον ρόλο του έκτου παίκτη και θα πορευθεί δίνοντας έναν σημαντικότερο ρόλο στον Άλεν, τον οποίο μισεί το κοινό των Μπουλς ή τον Κόνατον. Σίγουρα πάντως θα πάρουν περισσότερα λεπτά και οι δύο.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ