NBA

NBA: Οι Γουλβς δέχθηκαν σερί 21-0 από τους Γκρίζλις και δεν κάλεσαν ούτε ένα τάιμ-άουτ

Ο Κρις Φιντς με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ
Ο Κρις Φιντς με τον ΝτιΆντζελο Ράσελ Ⓒ 2022 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Οι Γουλβς, ή μάλλον ο προπονητής τους, Κρις Φιντς, έγιναν αντικείμενο χλευασμού μετά την ήττα από τους Γκρίζλις όπου έχασαν διαφορά 26 πόντων, αφού κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο το Μέμφις έτρεξε σερί 21-0 και η Μινεσότα δεν κάλεσε ούτε ένα τάιμ-άουτ σε εκείνο το διάστημα.

Είναι από τα παιχνίδια που μένουν στην ιστορία. Οι Γκρίζλις ανέτρεψαν διαφορά 26 πόντων κόντρα στους Γουλβς και πήραν την νίκη με 104-95 μέσα στην Μινεσότα στο Game 3. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι είδηση. Είναι όμως κάτι που έκαναν οι Γουλβς, ή μάλλον κάτι που δεν έκαναν, που δημιούργησε περισσότερη εντύπωση.

Το Μέμφις ήταν με την πλάτη στον τοίχο λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν βρέθηκε πίσω ξανά με 21 πόντους (83-62). Η πρώτη απάντησή του ήταν ένα γρήγορο σερί 6-0 με το οποίο έκλεισε την τρίτη περίοδο, μειώνοντας σε 83-67. Αυτό το σερί όμως έμελλε να μεγαλώσει (πάρα) πολύ.

Για την ακρίβεια, έφτασε στο 21-0, με τους Γκρίζλις να ισοφαρίζουν σε 83-83 με 8 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του αγώνα. Κοινώς, κάλυψαν διαφορά 21 πόντων σε περίπου 4.5 λεπτά (4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια). Σε αυτό το διάστημα οι Γουλβς δεν πήραν ούτε ένα τάιμ-άουτ! Για την ακρίβεια, ο τεχνικός της ομάδας, Κρις Φιντς, αποφάσισε να πάρει τάιμ-άουτ όταν οι Γκρίζλις πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με 85-86, με 7 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε του αγώνα, βλέποντας απλώς τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο σε άμυνα και επίθεση.

Όπως είναι λογικό, μετά τον αγώνα πολύς κόσμος σχολίασε αυτή την απόφαση του Φιντς, όπως και το γεγονός ότι ο σταρ της ομάδας, Καρλ-Άντονι Τάουνς, πήρε μόλις 4 σουτ και έμεινε στους 8 πόντους. Ο τεχνικός των Γουλβς ρωτήθηκε σχετικά, με την απάντησή του να δημιουργεί ακόμα περισσότερη εντύπωση, αφού ανέφερε πως "έκαψα πολλά τάιμ-άουτ νωρίς και ήλπιζα ότι θα αντέχαμε λίγο ακόμα στην τέταρτη περίοδο πριν το κάνω".

Για την ιστορία, ο Φιντς κάλεσε τρία μαζεμένα τάιμ-άουτ στο τέλος της δεύτερης περιόδου, όταν οι Γκρίζλις έτρεξαν σερί 15-0 και μείωσαν σε 51-44 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν που τον έκανε πιο διστακτικό στην τέταρτη περίοδο, με την απόφασή του τελικά να στοιχίζει στην ομάδα του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ