NBA

NBA: Ο Τσάντλερ Πάρσονς αποσύρθηκε από τα παρκέ δύο χρόνια μετά το τροχαίο που του άλλαξε την ζωή

Ο Τσάντλερ Πάρσονς με την φανέλα των Γκρίζλις
Ο Τσάντλερ Πάρσονς με την φανέλα των Γκρίζλις Ⓒ 2019 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάντλερ Πάρσονς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, δύο χρόνια μετά το σοβαρό τροχαίο που ενεπλάκη όταν τον τράκαρε μεθυσμένος οδηγός, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο Τσάντλερ Πάρσονς ήθελε να επιστρέψει στα παρκέ μετά το προ διετίας σοβαρό τροχαίο με μεθυσμένο οδηγό που του προκάλεσε τραυματισμούς σε αυχένα, κρανίο, στέρνο και ζημιά στον εγκέφαλο. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν γινόταν. Και αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Με ένα συγκινητικό post στο Instagram, ο 33χρονος Πάρσονς επισημοποίησε την απόσυρσή του από τα παρκέ, ευχαριστώντας όσους τον βοήθησαν. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του "Athletic", πριν από μερικές ημέρες ο Πάρσονς ήρθε σε συμβιβασμό για την μήνυση που είχε καταθέσει και θα λάβει μία μεγάλη αποζημίωση επειδή οι τραυματισμοί του είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του.

Ο Πάρσονς έγραψε συγκεκριμένα στο Instagram:

"Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω... Ήταν τρελά τα τελευταία χρόνια, αλλά με έκανε να δω πολλά πράγματα από μία διαφορετική οπτική. Είχα πολλά πάνω-κάτω και είμαι ευγνώμων για όλα. Όλη μου την ζωή αυτό που ήθελα ήταν να γίνω παίκτης του NBA και δεν ήξερα ούτε είχα αντιληφθεί τι θα σήμαινε αυτό. Απλώς ήθελα να παίζω μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορώ να πω με περηφάνια ότι ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.

Δεν ήταν τέλεια, αλλά πέρασα υπέροχα και θέλω να ευχαριστήσω κάθε άνθρωπο που με βοήθησε να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το πρόγραμμα που ακολούθησα στο Γυμνάσιο. Ευχαριστώ το Κολέγιο του Φλόριντα που με προετοίμασε για αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ τους Ρόκετς, τους Μάβερικς, τους Γκρίζλις και τους Χοκς που πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω τα όνειρά μου. Σε όλα τα μέλη των προπονητικών επιτελείων τους γιατρούς, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου τους μάνατζερ και πάνω από όλα στους φιλάθλους που με στήριξαν, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Θα μου λείψουν οι πτήσεις, το βίντεο των αγώνων οι αγώνες, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για το επόμενο στάδιο της ζωής μου. Σας ευχαριστώ και σας στέλνω μόνο αγάπη".

Ο Πάρσονς επιλέχθηκε στο Νο38 του NBA Draft 2011 από τους Χιούστον Ρόκετς. Στην διάρκεια της πορεία του στο ΝΒΑ (2011-2020) φόρεσε τις φανέλες των Ρόκετς, των Μάβερικς, των Γκρίζλις και τον Χοκς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 12.7 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 2.7 ριμπάουντ με 37.3% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής (440 αγώνες - 369 ως βασικός). Καλύτερη σεζόν του ήταν η 2013/14, όταν με την φανέλα των Ρόκετς είχε 16.6 πόντους 5.5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο με 37% στα τρίποντα σε 38 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ