NBA

NBA: Ο Μπλέντσο είναι πολύ ακριβός για τους Μπλέιζερς, περισσεύει στο ρόστερ και αποδεσμεύεται

Ο Έρικ Μπλέντσο με τη φανέλα των Κλίπερς
Ο Έρικ Μπλέντσο με τη φανέλα των Κλίπερς AP PHOTO/AJ MAST

Οι Μπλέιζερς σκοπεύουν να πληρώσουν τα 3.9 εκατ. δολάρια και ν' απαλλαγούν από τον Έρικ Μπλέντσο που δεν υπολογίζουν για την επόμενη σεζόν.

Με τον Λίλαρντ στα 42.5 εκατ. δολάρια και τον Χαρτ στα 12.9 οι Μπλέιζερς δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν τα 19.4 εκατ. στον Έρικ Μπλέντσο για να τον έχουν και του χρόνου στο ρόστερ τους.

Ο 32χρονος βραχύσωμος γκαρντ (1.85) με το γεμάτο παρελθόν δώδεκα ετών στο ΝΒΑ και μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας για το 2018-19 είναι πολύ ακριβός για αναπληρωματικός και οι άνθρωποι του Πόρτλαντ πρόκειται να τον αποδεσμεύσουν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες στις ΗΠΑ.

Αυτό θα συμβεί, αφού του καταβάλλουν τα εγγυημένα 3.9 εκατ. που προβλέπονται για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2019 με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Τότε ο Μπλέντσο ήταν βασικό κομμάτι του ροτέισον των Ελαφιών του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο στο μεσοδιάστημα η φήμη του άρχισε σταδιακά να φθίνει. Τον Νοέμβριο του 2020 έφυγε για τη Νέα Ορλεάνη ως κομμάτι της τριμερούς συμφωνίας με Θάντερ - Νάγγετς για τον Τζρου Χολιντέι, τον Αύγουστο του 2021 πήγε πρώτα στους Γκρίζλις ως αντάλλαγμα για τον Γιόνας Βαλαντσιούνας και κατόπιν στους Κλίπερς, προτού τον Φλεβάρη του 2022 "θυσιαστεί" για τους Πάουελ και Κόβινγκτον καταλήγοντας στο Πόρτλαντ.

Ο Μπλέντσο έχει περισσότερα από 750 παιχνίδια στο ΝΒΑ με μέσο όρο 13.7 πόντους, 4.7 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ. Άρα να βρει ομάδα που θα τον καλύψει οικονομικά και αγωνιστικά δεν θα 'ναι πάρα πολύ δύσκολο. Αρκεί βέβαια να είναι υγιής, διότι με πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα δεν έχει αγωνιστεί από τις αρχές Φλεβάρη.

TAGS NBA ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ