NBA

NBA: Ο Λίλαρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί το υπόλοιπο της σεζόν

Ο άσος των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς © 2021 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στα παρκέ μετά την επέμβασή του στους κοιλιακούς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν αν οι Μπλέιζερς βρίσκονται εκτός πρώτης 10αδας και έχουν στόχο ένα καλό ντραφτ πικ.

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ υποβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες σε επέμβαση στους κοιλιακούς, με το διάστημα απουσίας του να μην είναι ξεκάθαρο. Και, όπως φαίνεται, υπάρχει σενάριο να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο σταρ των Μπλέιζερς μίλησε για πρώτη φορά μετά την εγχείριση που έκανε και ήταν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε. "Κάποιες φορές είναι σαν να παίζεις σκάκι. Πρέπει να πάρεις αποφάσεις έχοντας στο μυαλό σου το μέλλον και ότι το σήμερα" δήλωσε αρχικά ο Λίλαρντ, για να προσθέσει έπειτα από ερώτηση για το αν σκοπεύει να αγωνιστεί ξανά φέτος αν οι Μπλέιζερς βρίσκονται εκτός 10αδας και άρα εκτός play-in τουρνουά και αποφασίσουν να στοχεύσουν σε ένα ψηλό ντραφτ πικ, άρα να... χάνουν:

"Αν έχουμε αυτό τον στόχο, τότε δεν θα είχε λογική για εμένα να παίξω ξανά φέτος. Επειδή εγώ δεν πρόκειται να παίξω για να διεκδικήσουμε ένα ντραφτ πικ. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αν κάνουμε λοιπόν κάτι τέτοιο ή αποφασιστεί να συμβεί αυτό, τότε δεν θα είχε λογική να αγωνιστώ".

Κλείνοντας, ο Λίλαρντ τόνισε ότι στην πραγματικότητα οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς δεν ξεκίνησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, αλλά το 2015, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ των Μπακς (συμπαίκτης του στην Team USA) που τον παρότρυνε να υποβληθεί σε επέμβαση, αφού στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα: "Ο Χόλιντεϊ ήταν ο πρώτος που μου επιβεβαίωσε ότι χρειαζόμουν επέμβαση. Έμενα εκτός προπονήσεων στην Team USA και όταν του περιέγραψα τα συμπτώματα που είχα μου είπε ότι είχε το ίδιο πρόβλημα.

Πάντα έλεγχα το πώς κινούμαι, αλλά ξαφνικά έφτασα στο σημείο που το σώμα μου δεν με άκουγε και δεν έκανε αυτό που ήθελα. Οπότε έπρεπε να κάνω την επέμβαση".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ