NBA

NBA, Μάβερικς: Ο Ντίνγουιντι έχει στο συμβόλαιό του bonus... ένα δολάριο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα

Ο Σπένσερ Ντίντουιντι με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Σπένσερ Ντίντουιντι με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2022 TONY GUTIERREZ/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σπένσερ Ντίνγουιντι έχει κάθε δυνατό κίνητρο για να φτάσει στους τελικούς του NBA με τους Μάβερικς και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς πάντως μοιάζει σχεδόν αστείος, αφού αν συμβεί αυτό, θα πάρει βάσει συμβολαίου bonus... ένα δολάριο. Διαβάστε την απίστευστη ιστορία.

Ο Σπένσερ Ντίνγουιντι θέλει μέχρι και το τελευταίο δολάριο του τριετούς συμβολαίου που έχει υπογράψει. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτή η πρόταση έχει κυριολεκτική έννοια.

Ο γκαρντ των Μάβερικς είχε... έμπνευση το περασμένο καλοκαίρι. Όταν λοιπόν υπέγραψε στους Γουίζαρντς τριετές συμβόλαιο αξίας 59 εκατ. δολαρίων (με τα 45 εκατ. δολάρια να είναι εγγυημένα), συμπεριέλαβε διάφορα bonus στο συμβόλαιό του. Αν για παράδειγμα έπαιζε σε +50 αγώνες θα έπαιρνε bonus 1.5 εκατ. δολάρια. Αν η ομάδα του περνούσε στον δεύτερο γύρο θα έπαιρνε 100 χιλιάδες δολάρια. Αν έφτανε στους τελικούς της περιφέρειας άλλα 571.000 δολάρια. Αν φτάσει στους τελικούς του NBA θα πάρει 400.000 δολάρια. Και αν κατακτήσει τον τίτλο θα πάρει... 1 δολάριο!

Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Σε μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη σκέψη, ο Ντίνγουιντι ζήτησε να έχει bonus ένα δολάριο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, δηλώνοντας στην συνέχεια ότι θέλει να πάρει αυτά τα χρήματα σε... pennies, δηλαδή 100 νομίσματα τους ενός λεπτού!

Όπως γίνεται βέβαια σαφές, όταν ο Ντίνγουιντι υπέγραψε στους Γουίζαρντς δεν περίμενε ότι η Ουάσινγκτον θα έφτανε μέχρι το τέλος του δρόμου. Ακόμα κι έτσι, φρόντισε να βάλει μερικά bonus που έμελλε να πιάσει - βασικά μέχρι στιγμής τα έχει πιάσει όλα και αναμένει να δει αν θα προκριθεί στους τελικούς του NBA - πιθανόν έχοντας και στο μυαλό του μία πιθανή ανταλλαγή.

Αυτή η ανταλλαγή ήρθε λοιπόν στα μέσα της σεζόν και έμελλε να τον κάνει μέχρι στιγμής πλουσιότερο κατά 671.000 δολάρια (100.000 δολάρια για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο και 571.000 δολάρια στους τελικούς της Δύσης). Ο λόγος φυσικά είναι η πορεία των Μάβερικς μέχρι τους τελικούς της Δύσης, αφού αν έμενε στους Γουίζαρντς δεν θα προκρινόταν καν στα playoffs, χάνοντας αυτούς τους στόχους. Μένει πλέον να φανεί αν οι Μαβς θα φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε ο Ντίνγουιντι να εισπράξει και τα τελευταία bonus του. Και, κυρίως, το... ένα δολάριο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ