NBA

NBA, Μάικλ Τζόρνταν: Ρούκι κάρτα του πωλήθηκε έναντι 1 εκατ. δολαρίων

Ο Μάικλ Τζόρνταν σε φωτογραφία από την ρούκι σεζόν του
Ο Μάικλ Τζόρνταν σε φωτογραφία από την ρούκι σεζόν του Ⓒ 1984 AP PHOTO/ ASSOCIATED PRESS

Η... τρέλα για τον Μάικλ Τζόρνταν καλά κρατεί, αφού μία ρούκι κάρτα του πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1 εκατ. δολαρίων, σε ένα ποσό ρεκόρ.

Οτιδήποτε αφορά τον Μάικλ Τζόρνταν αξίζει... χρυσάφι. Πριν από κάτι μήνες, κάτι παπούτσια που είχε φορέσει στην ρούκι χρονιά του πωλήθηκαν έναντι 1.5 εκατ. δολαρίων.

Αργότερα ένα εισιτήριο από τον πρώτο αγώνα του στο NBA είχε πωληθεί έναντι 246.000 δολαρίων. Τώρα, ήρθε η ώρα να σπάσει ένα νέο ρεκόρ: Μία κάρτα από την ρούκι χρονιά του πωλήθηκε έναντι 1 εκατ. δολαρίων!

Σε μία ακόμα απόδειξη ότι η τρέλα για τον "Air" έχει ξεφύγει, ένας συλλέκτης έδωσε αυτό το τεράστιο ποσό για μία κάρτα από την σεζόν 1986/87. Η συγκεκριμένη κάρτα είναι μία από τις συνολικά 23 ρούκι κάρτες του Τζόρνταν που είχαν βγει το 2006/07, στην επέτειο των 20 χρόνων της ρούκι χρονιά του.

Για την ακρίβεια είχε τον αριθμό 21. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, μόλις οι 14 από τις 23 κάρτες είναι γνωστό ότι έχουν πράγματι βρεθεί σε σχετικά πακέτα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν άλλες 9 που ίσως... κυκλοφορούν ακόμα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ