NBA

NBA, Λεμπρόν: Η ιστορική ασίστ κατέλαβε δικαιολογημένα την κορυφή του Top10

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η ιεροτελεστία του ταλκ πριν από τον αγώνα με τους Νικς στη Νέα Υόρκη
Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η ιεροτελεστία του ταλκ πριν από τον αγώνα με τους Νικς στη Νέα Υόρκη AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η πρωτιά του Top10 της ημέρας στο NBA ανήκει δικαιολογημένα στον Λεμπρόν Τζέιμς. Τον τέταρτο καλύτερο πασέρ στην ιστορία του NBA.

Όσο θα παίζει τόσο θα καταπίνει ατομικές επιδόσεις ο Λεμπρόν Τζέιμς. Το τελευταίο επίτευγμά του ήταν το πλασάρισμά του στην τέταρτη θέση των πασέρ όλων των εποχών!

Συνέβη στον νικηφόρο αγώνα των Λέικερς με τους Νικς στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια του οποίου ο Βασιλιάς έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της λίγκας με triple-double στην 20η σεζόν του.

Ο Λεμπρόν μοίρασε συνολικά 11 τελικές πάσες και με 10.338 στο σύνολο προσπέρασε ταυτόχρονα τόσο τον Στιβ Νας (10.335) όσο και τον Μαρκ Τζάκσον (10.334). Αντίθετα από τον Τζον Στόκτον (15.806), τον Τζέισον Κιντ (12.091) και τον (ενεργό) Κρις Πολ (11.246) είναι αρκετά μακριά.

Πάντως η ασίστ που σφράγισε το ολόφρεσκο κατόρθωμα του Τζέιμς κατέλαβε την πρωτιά στο Top10 της ημέρας. Δικαίως. Αφενός γιατί αφορούσε μια τεράστια στιγμή για τον ίδιο αφετέρου γιατί πριν και μετά συνδυάστηκε με δύο εντυπωσιακές ενέργειες. Πρώτα τη δική του reverse και κατόπιν με το κάρφωμα του Μπράιαντ στο αντίπαλο καλάθι.

Πάντα ο ηγέτης των λιμνάνθρωπων έλεγε πως είναι πλέι μέικερ και όχι σκόρερ. Να και οι αποδείξεις του!

TAGS NBA ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ