NBA

NBA, Κινγκς: Τα τρία φαβορί για τον πάγκο των Βασιλιάδων

Ο Μάικ Μπράουν στον πάγκο των Γουόριορς
Ο Μάικ Μπράουν στον πάγκο των Γουόριορς AP PHOTO/JEFF CHIU, FILE

Ο Μόντι ΜακΝερ θα έχει προσωπικές επαφές με τους Μάικ Μπράουν, Στιβ Κλίφορντ και Μαρκ Τζάκσον, οι οποίοι πήραν κεφάλι στην κούρσα διαδοχής του Άλβιν Τζέντρι.

Με ρεκόρ 30-52 στην κανονική περίοδο, αποκλεισμό από τα playoffs για 16η σερί σεζόν και αλλαγή πόστου στον... υπηρεσιακό Άλβιν Τζέντρι οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν βγει από καιρό στην αγορά για να βρουν τον προπονητή που θα γυρίσει, επιτέλους, τον διακόπτη. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς εκ των δώδεκα που ανέλαβαν τη δουλειά από το 2006 μέχρι σήμερα!

Σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, ο άνθρωπος που θα λάβει το χρίσμα του Μόντι ΜακΝερ ανήκει σε μια "κοντή" λίστα υποψηφίων. Από τη μία υπάρχει ο 57χρονος Μαρκ Τζάκσον, αυτός δηλαδή που την τριετία 2011-2014 έβαλε τις βάσεις για ό,τι εμφανίζουν σε εξελιγμένη μορφή οι Γουόριορς. Και από την άλλη οι Μάικ Μπράουν και Στιβ Κλίφορντ.

Ο πρώτος, 52 ετών με θητεία στον πάγκο των Καβαλίερς και των Λέικερς, εργάζεται από το 2016 ως άμεσος συνεργάτης του Στιβ Κερ στους Πολεμιστές, ενώ ο δεύτερος στα 60 του, μετά την αμφιλεγόμενη δουλειά του σε Χόρνετς και Μάτζικ, αμείβεται για τον συμβουλευτικό ρόλο του στους Νετς.

O GM των Βασιλιάδων σκοπεύει άμεσα ν' αρχίσει τα προσωπικά ραντεβού με τα τρία φαβορί και κατόπιν ν' αποφασίσει αν ένα εξ αυτών θα προσληφθεί ή θα χρειαστεί να ξεψαχνίσει εκ νέου τις διαθέσιμες επιλογές.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ