NBA

NBA, Ίρβινγκ: "Πέταξα 100 εκατ. δολάρια όταν αποφάσισα να μείνω ανεμβολίαστος"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ
Ο Καϊρί Ίρβινγκ © 2022 SETH WENIG/AP IMAGES

Ο Καϊρί Ίρβινγκ δήλωσε ότι πριν την έναρξη της περσινής σεζόν βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με τους Νετς για τετραετή πρόωρη επέκταση συμβολαίου έναντι 100 εκατ. δολαρίων, ωστόσο η απόφασή του να μείνει ανεμβολίαστος είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ μένει πιστός στα πιστεύω του. Μιλάει εδώ και μήνες ανοιχτά για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, αναφέροντας και πρόσφατα με νέο post στα social media ότι αποτελούσε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τώρα πρόσθεσε μία ακόμα λεπτομέρεια: Αυτή του η στάση του στοίχισε 100 εκατ. δολάρια.

Ο σταρ των Νετς έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της Media Day της ομάδας και παραδέχθηκε αυτό που λίγο-πολύ είχαν καταλάβει όλοι: Την στιγμή που αποφάσισε πέρυσι να μείνει ανεμβολίαστος, οι Νετς απέσυραν την προσφορά τους για πρόωρη επέκταση συμβολαίο, αφού λόγω της νομοθεσίας που υπήρχε τότε στην Νέα Υόρκη δεν θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν στα εντός έδρας παιχνίδια τους.

"Πέταξα 100 εκατ. δολάρια για τετραετές συμβόλαιο όταν αποφάσισα να μείνω ανεμβολίαστος" δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

"Έπρεπε να αποφασίσω αν θα υπέγραφα, αν θα έκανα το εμβόλιο ή θα έμενα ανεμβολίαστος και υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον, αν θα ήμουν στην λίγκα, αν θα μείνω στην ομάδα. Χρειάστηκε λοιπόν να αντιμετωπίσω την κατάσταση όπου θα έχανα την δουλειά μου από αυτή την απόφαση".

Ο Ίρβινγκ μάλιστα κάποια στιγμή ανέφερε σε μία αποστροφή του λόγου του ότι αισθάνθηκε πως οι Νετς του έδωσαν τελεσίγραφο αναφέροντας πως αν δεν εμβολιαζόταν δεν θα του πρόσφεραν νέο συμβόλαιο πέρυσι, μην κρύβοντας την απογοήτευσή του.

"Υποτίθεται ότι το θέμα του συμβολαίου θα είχε λυθεί πριν το περσινό training camp. Και αυτό δεν έγινε επειδή δεν εμβολιάστηκα" ανέφερε ο άλλοτε All Star γκαρντ, για να προσθέσει: "Καταλαβαίνω την πλευρά των Νετς και έπρεπε να ζήσω με αυτό. Ήταν όμως δύσκολο να το καταπιώ αυτό για να είμαι ειλικρινής.

Κατάλαβα το σκεπτικό των Νετς και το σεβάστηκα, αλλά δεν εκτίμησα το γεγονός ότι ξαφνικά επειδή δεν εμβολιάστηκα μου έμεινε ένα στίγμα για την καριέρα μου. Ότι δεν θέλω να παίξω ή ότι τα εγκατέλειψα όλα για να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Εγώ όμως δεν ήθελα απλώς να είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, αλλά να στηρίξω κάτι που ήταν μεγαλύτερο από μένα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ