NBA

NBA: Η ημέρα της κρίσης για τους Λέικερς που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς Ⓒ 2022 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Μία ανάσα από τη μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία του NBA βρίσκονται οι Λέικερς, που πέντε αγώνες πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός play-in tournament.

Το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου 2022, μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες θα υποδεχθεί τους Ντένβερ Νάγγετς στις 22:30 ώρα Ελλάδας για τον 78ο αγώνα της κανονικής περιόδου, με τον εφιάλτη του αποκλεισμού ακόμη κι από το play-in tournament να είναι υπαρκτός, αλλά και πολύ πιθανός!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ και ο Άντονι Ντέιβις βρίσκονται στην 11η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 31-46, την ώρα που οι Σαν Αντόνιο Σπερς κάθονται στην 10η και στο 32-45. Οι Λέικερς χρειάζονται, με τα τωρινά ρεκόρ, δύο νίκες περισσότερες από τους Σπερς καθώς το μεταξύ τους ρεκόρ είναι φέτος 2-2, αλλά οι Τεξανοί υπερτερούν στο ρεκόρ απέναντι στις ομάδες της Περιφέρειας (22-25 εκείνοι, 16-31 οι Λέικερς). Αν, μάλιστα, επικρατήσουν αργότερα τη νύχτα των Μπλέιζερς, τότε θα ανέβουν στο 33-45 και ουσιαστικά θα αποκλείσουν τους Λιμνανθρώπους που θα χρειάζονται τρεις νίκες περισσότερες από την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Για την ιστορία, οι Λέικερς θα συνεχίσουν απέναντι σε Σανς (εκτός), Γουόριορς (εκτός), Θάντερ (εντός) και Νάγγετς (εκτός), μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν αξίζουν να βρίσκονται στη δεκάδα και όπως όλα δείχνουν, θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη αποτυχία όλων των εποχών στο NBA, βάσει ταλέντου/προσδοκιών και απόδοσης στο παρκέ. Ακόμη πάντως κι αν τα καταφέρουν και χωρέσουν στο play-in tournament, θα πρέπει να νικήσουν εκτός έδρας τους Πέλικανς, από τους οποίους έχασαν στο Staples Center, στη συνέχεια να επικρατήσουν εκτός έδρας των Τίμπεργουλβς ή των Κλίπερς και να πέσουν με μειονέκτημα έδρας, καταπονημένοι, πάνω στους περσινούς φιναλίστ Φοίνιξ Σανς.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ