NBA

NBA, Γουόριορς: Προτεραιότητα η παραμονή του Λούνι, αλλά στην σωστή τιμή

Ο Κεβόν Λούνι των Γουόριορς
Ο Κεβόν Λούνι των Γουόριορς Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Οι Γουόριορς θα βγουν στην αγορά το καλοκαίρι έχοντας αρκετά ανοιχτά θέματα, με την παραμονή του Κεβόν Λούνι να είναι το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αρκεί να... μην ξεφύγει η τιμή.

Ο Κεβόν Λούνι έχει καταφέρει να γίνει πολύτιμος στους Γουόριορς. Και είναι πλέον τόσο σημαντικός για αυτούς, που αποτελεί προτεραιότητα για το Γκόλντεν Στέιτ ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι η παραμονή του δυναμικού σέντερ είναι το πρώτο που έχουν στο μυαλό τους οι Γουόριορς, οι οποίοι στην συνέχεια θα εστιάσουν και στους άλλους free agents (Πέιτον, Πόρτερ, Μπιέλιτσα, Τοσκάνο-Άντερσον, Λι). Ο Λούνι από την πλευρά του θέλει να μείνει, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει αυξημένες αποδοχές, αφού βάσει συμβολαίου φέτος εισέπραξε 5.1 εκατ. δολάρια. Και εδώ είναι που ίσως δυσκολέψουν τα πράγματα.

Το Γκόλντεν Στέιτ πιθανότατα θα μπορούσε να ανεβάσει τις αποδοχές του Λούνι στα 8 εκατ. δολάρια. Επειδή όμως έχουν περάσει - κατά πολύ - το όριο του σάλαρι καπ, μαζί με τους φόρους αυτό θα στοίχιζε στο Γκόλντεν Στέιτ σχεδόν 50 (!) εκατ. δολάρια. Αν έτσι βρεθεί μία ομάδα με χώρο στο σάλαρι καπ που θα του προσφέρει την πλήρη εξαίρεση των βετεράνων (10.6 εκατ. δολάρια) - με τους Χόρνετς και τους Κινγκς ήδη να ενδιαφέρονται - τότε αυτόματα η παραμονή του Λούνι θα δυσκολέψει. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα, οι περισσότερες ομάδες περιμένουν ότι ο δυναμικός σέντερ θα μείνει στο Γκόλντεν Στέιτ.

Την σεζόν 2022/23 ο Λούνι είχε 6 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο (82 αγώνες, 80 ως βασικός) και 5.8 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής στα playoffs, όντας πολύτιμος στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ