NBA

NBA Finals: Γιόκιτς και Μάρι ήταν υπεύθυνοι για 85 από τους 109 πόντους των Νάγκετς στο Game 3 με τους Χιτ

Ο Νίκολα Γιόκιτς με τον Τζαμάλ Μάρι
Ο Νίκολα Γιόκιτς με τον Τζαμάλ Μάρι Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Απίστευτα πράγματα από τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρι, αφού ήταν υπεύθυνοι - άμεσα ή έμμεσα - για τους 85 από τους 109 πόντους των Νάγκετς κόντρα στους Χιτ στο Game 3 των NBA Finals. Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά.

Οι Νάγκετς πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Χιτ με την νίκη τους με 109-94 μέσα στο Μαϊάμι στο Game 3 των NBA Finals. Οι Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρι έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι συμπαίκτες που είχαν +30 πόντους με triple-double στο ίδιο παιχνίδι. Η επιρροή τους στο παιχνίδι του Ντένβερ όμως φαίνεται από ένα ακόμα νούμερο.

Με τον Μάρι να τελειώνει τον αγώνα με 34 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ και τον Γιόκιτς με 32 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οι δυο τους κατάφεραν να είναι υπεύθυνοι - άμεσα ή έμμεσα - για 85 από τους 109 πόντους των Νάγκετς στο Game 3 κόντρα στο Μαϊάμι!

Ο Γιόκιτς συνολικά έδωσε 54 πόντους (32 που σημείωσε και άλλοι 22 από τις ασίστ του), ενώ ο Μάρι πρόσφερε συνολικά 56 πόντους (34 που σημείωσε και άλλοι 22 από τις ασίστ του). Οι δύο τους βέβαια ήταν πρακτικά υπεύθυνοι για 85 πόντους, από το μυθικό σύνολο των 110 πόντων πρέπει αφαιρεθούν 25 πόντοι: Οι 15 πόντοι που σημείωσε ο Γιόκιτς από τις ασίστ του Μάρι και οι 10 πόντοι που σημείωσε ο Μάρι από τις ασίστ του Γιόκιτς.

Κάπως έτσι προκύπτει ο μαγικός αριθμός "85" που αντιπροσωπεύει τους πόντους για τους οποίους ήταν παρέα υπεύθυνοι οι δύο σταρ της ομάδας, σε ένα ακόμα δείγμα της χημείας τους.

Αναλυτικά οι ασίστ των δύο σταρ και οι πόντοι που έδωσαν:

Νίκολα Γιόκιτς:
4 ασίστ στον Μάρι - 10 πόντοι
3 ασίστ στον Κρίστιαν Μπράουν - 6 πόντοι
2 ασίστ στον Άαρον Γκόρντον - 4 πόντοι
1 ασίστ στον Μάικλ Πόρτερ - 2 πόντοι

Τζαμάλ Μάρι:
7 ασίστ στον Γιόκιτς - 15 πόντοι
1 ασίστ στον Κρίστιαν Μπράουν - 3 πόντοι
1 ασίστ στον Άαρον Γκόρντον - 2 πόντοι
1 ασίστ στον Τζεφ Γκριν - 2 πόντοι

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ