NBA

NBA: Εμπίντ - Αντετοκούνμπο σε τιτανομαχία με τον ΛεΜπρόν σε ρόλο παρατηρητή

NBA: Εμπίντ - Αντετοκούνμπο σε τιτανομαχία με τον ΛεΜπρόν σε ρόλο παρατηρητή
2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Μόλις 0.02 πόντοι (!) χωρίζουν Εμπίντ και Αντετοκούνμπο στον δρόμο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ακολουθεί επίσης από μικρή, ανατρέψιμη απόσταση.

Η μάχη στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας είναι εξωπραγματική, οι Χιτ προπορεύονται με 44-23, οι Μπακς ακολουθούν με 42-25, οι Σίξερς βρίσκονται στο 40-25, οι Μπουλς στο 40-26, οι Σέλτικς στο 40-27 και οι Καβαλίερς στο 38-27.

Με περίπου 15 αγώνες για το φινάλε της κανονικής περιόδου, η εξάδα φαίνεται να έχει κλειδώσει καθώς Ράπτορς, Νετς, Χόρνετς, Χοκς ακολουθούν από απόσταση, την ώρα που η μάχη για τα βραβεία της κανονικής περιόδου είναι εξίσου καυτή. Από αυτό για τον MVP, μέχρι εκείνα για τον κορυφαίο αμυντικό και τον πρώτο σκόρερ. Και ειδικά στο κομμάτι του σκοραρίσματος, η μονομαχία του Τζοέλ Εμπίντ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την οποία παρακολουθεί από κοντά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, εξελίσσεται σε τιτανομαχία.

Αν κοιτάξει κάποιος τις σελίδες με τους League Leaders, από το NBA.com μέχρι το ESPN και το Basketball Reference, θα δει πως ο σέντερ των Σίξερς κι ο φόργουορντ των Μπακς βρίσκονται στην κορυφή με 29.7 πόντους ανά αγώνα. Ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως, ελάχιστα, διαφορετική καθώς τους δύο σούπερ σταρ τους χωρίζει διαφορά 0.02 πόντων (!) την ώρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ακολουθεί σε απόσταση 0.40 και 0.38 πόντων αντίστοιχα και δεν αποκλείεται να μπει ακόμη πιο δυναμικά στη μάχη για την πρωτιά. Διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του από το 2009/10 κι έπειτα, βλέπει τους Λέικερς να παλεύουν για να επιβιώσουν, οπότε θα πιεστεί, θα παίξει πολλά λεπτά και μπορεί στα μέσα Απριλίου να είναι αυτός ο νικητής της κούρσας.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει πετύχει 1573 πόντους σε 53 αγώνες (29.68 ανά 33.1 λεπτά).
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει 1661 πόντους σε 56 αγώνες (29.66 ανά 32.8 λεπτά).
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει βάλει 1376 πόντους σε 47 αγώνες (29.28 ανά 37 λεπτά)

Η κατάσταση δείχνει λίγο πιο ευνοϊκή για τους Μπακς, καθώς έχουν αγώνες με τους Γουόριορς (εκτός), με τους Τζαζ (εκτός), με τους Κινγκς (εκτός), με τους Τίμπεργουλβς (εκτός), με τους Μπουλς (εντός), με τους Γουίζαρντς (εντός), με τους Γκρίζλις (εκτός), με τους Σίξερς (εκτός), με τους Νετς (εκτός), με τους Κλίπερς (εντός), με τους Μάβερικς (εντός), με τους Μπουλς (εκτός), με τους Σέλτικς (εντός), με τους Πίστονς (εκτός) και με τους Καβαλίερς (εκτός). Έχουν δύσκολο, πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, θα κάνουν την προσπάθειά τους για την πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, θα αντιμετωπίσουν τον επόμενο μήνα ως προετοιμασία εν όψει των playoffs και θα ανεβάσουν στροφές καθώς έχουν προχωρήσει στο... ρελαντί στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Οι Λέικερς, από την πλευρά τους, βρίσκονται στο 28-37 και στην ένατη θέση της Δύσης. Οι Κλίπερς βρίσκονται πολύ μπροστά τους (35-33), οι Τίμπεργουλβς ακόμη πιο μπροστά (38-29), ενώ πίσω τους είναι οι Πέλικανς στο 27-39 με τους Μπλέιζερς και τους Σπερς εκτός δεκάδας. Αν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πιεστεί, μπορεί να σκοράρει τριαντάρες και σαραντάρες, σίγουρα όμως θα χρειαστεί και αυτός διαχείριση, όπως και ο Εμπίντ, προς το τέλος της κανονικής περιόδου, λίγο πριν από το play-in tournament στο οποίο θα πρέπει να κάνει δύο νίκες για να χωρέσει στα playoffs ως 8ος ώστε να αντιμετωπίσει τους πρωτοπόρους Φοίνιξ Σανς.

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (28.1 πόντοι ανά αγώνα), Λούκα Ντόντσιτς (28 πόντοι ανά αγώνα), Τρέι Γιανγκ (27.8 πόντοι ανά αγώνα) και Τζα Μοράντ (27.5 πόντοι ανά αγώνα) συμπληρώνουν την πρώτη επτάδα, με τον Στεφ Κάρι στην 10η θέση (25.8 πόντοι ανά αγώνα) και τον Τζέιμς Χάρντεν στην 19η (22.5 πόντοι ανά αγώνα).

Ουδείς μπορεί να μαντέψει ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ στο τέλος της περιόδου. Μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, ένα είναι όμως το σίγουρο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός που κυνηγάει και τα τρία βραβεία (MVP, DPOY, 1ος σκόρερ), καθώς ο Εμπίντ διεκδικεί δύο κι ο ΛεΜπρόν ένα.

TAGS NBA ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ