NBA

NBA: Damage Limitation, ο πρώτος στόχος των Μπόστον Σέλτικς

NBA: Damage Limitation, ο πρώτος στόχος των Μπόστον Σέλτικς
2021 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Να αποκαταστήσουν τη σχέση τους με τον Τζέιλεν Μπράουν, τον οποίο πρόσφεραν στους Μπρούκλιν Νετς για τον Κέβιν Ντουράντ, θέλουν οι Μπόστον Σέλτικς και αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους τους για τη σεζόν 2022/23.

Στα 26 του, ο Τζέιλεν Μπράουν είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης των Σέλτικς πίσω από τον Τζέισον Τέιτουμ. Στις τελευταίες τρεις σεζόν μετράει 22.9 πόντους (38% στο τρίποντο), 6.2 ριμπάουντ και τρεις ασίστ ανά 34 λεπτά σε 181 αγώνες κανονικών περιόδων, έπαιξε τον περασμένο Ιούνιο για πρώτη φορά στους NBA Finals, όμως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν.

Ο Μπραντ Στίβενς και οι παράγοντες της ομάδας της Βοστώνης διαπραγματεύθηκαν με εκείνους των Νετς για την ανταλλαγή που θα έστελνε τον Κέβιν Ντουράντ από το Μπρούκλιν στους Κέλτες, με το όνομα του Μπράουν να μπαίνει στο πακέτο που ετοίμασαν/προσέφεραν οι Σέλτικς. Ο KD έμεινε τελικά στην Νέα Υόρκη και ο Μπράουν δεν άλλαξε πόλη, φανέλα και ομάδα. Μόνο που οι φήμες περί αποχώρησής του από την ομάδα που τον επέλεξε το καλοκαίρι του 2016 στο νούμερο 3 του NBA Draft γίνονται όλο και περισσότερες.

Ο Μπράουν είναι σίγουρα απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο οργανισμός ήταν έτοιμος να τον παραχωρήσει και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δύσκολα θα μείνει στους Σέλτικς μετά από την ολοκλήρωση του τρέχοντος συμβολαίου του που εκπνέει το καλοκαίρι του 2024. Γι' αυτό η ομάδα της Βοστώνης πρέπει πλέον να προχωρήσει σε... damage limitation, να αποκαταστήσει τη σχέση της με τον ποιοτικό περιφερειακό, διαφορετικά να τον παραχωρήσει με ανταλλαγή είτε το επόμενο καλοκαίρι, είτε στη διάρκεια της σεζόν 2023/24 για να μην τον χάσει για το απόλυτο τίποτα, όταν αυτός θα γίνει unrestricted free agent.

Φέτος ο Μπράουν θα εισπράξει 26.669.643 δολάρια ενώ την επόμενη περίοδο θα πάρει 28.508.286. Σε 24 αγώνες των περσινών playoffs μέτρησε 23.1 πόντους από 53.1% στο δίποντο, 37.3% στο τρίποντο και 76.3% στις βολές, μαζί με 6.9 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 38.3 λεπτά.

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ