WNBA

Μπρίτνι Γκράινερ: Μέλος της πρεσβείας ήρθε σε επαφή, είναι σε καλή κατάσταση

Η Μπρίτνι Γκράινερ
Η Μπρίτνι Γκράινερ © 2021 RICK SCUTERI / AP IMAGES

Η περιπέτεια της Μπρίτνι Γκράινερ στις ρωσικές φυλακές συνεχίζεται ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο του State Department, οι Ρώσοι έδωσαν το δικαίωμα σε μέλος της αμερικανικής πρεσβείας να έρθει σε επαφή μαζί της ενώ η ίδια είναι σε καλή κατάσταση.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, τα φιαλίδια με λάδι κάνναβης που βρέθηκαν στις αποσκευές της Μπρίτνι Γκράινερ αποτέλεσαν την αφορμή για την έναρξη μίας μεγάλης περιπέτειας στη Ρωσία. Η σταρ του WNBA που κρατείται έκτοτε θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό κράτηση για δύο ακόμα μήνες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του State Department, Νεντ Πράις οι Ρώσοι έδωσαν το δικαίωμα σε μέλος της αμερικανικής πρεσβείας να έρθει σε επαφή μαζί της, κάτι που μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν. Η αμερικανική πλευρά ήρθε σε επαφή με τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ρωσίας προκειμένου να επιτραπεί σε άτομο από τις ΗΠΑ να επικοινωνήσει με την Γκράινερ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του State Department, μιλώντας στο CNN τόνισε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες η Γκράινερ είναι σε καλή κατάσταση και έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλες τις υπόλοιπες κρατούμενες.

TAGS WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ