NBA

Μπράουν: "Δε με νοιάζει αν οι ομάδες προσέλαβαν Αφροαμερικανούς προπονητές για να το βουλώσουμε, είναι σημαντικό για εμάς"

Ο Τζέιλεν Μπράουν με την φανέλα των Σέλτικς
Ο Τζέιλεν Μπράουν με την φανέλα των Σέλτικς Ⓒ 2021 MICHAEL DWYER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέιλεν Μπράουν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν Αφροαμερικανοί προπονητές στο ΝΒΑ, δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει αν η στροφή που έκαναν οι ομάδες φέτος έγινε για να το... βουλώσουν οι παίκτες, αφού είναι σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση.

Ο Τζέιλεν Μπράουν θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: Δεν τον ενδιαφέρει αν το ΝΒΑ δείχνει υποκρισία με το ξαφνικό κύμα πρόσληψης Αφροαμερικανών προπονητών το φετινό καλοκαίρι. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι η Αφροαμερικανική κοινότητα εκπροσωπείται όπως της αξίζει στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Το ξεκίνημα της σεζόν 2021/22 θα βρει 13 Αφροαμερικανούς προπονητές στους πάγκους των ομάδων του ΝΒΑ, στον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τους 14 της σεζόν 2012/13. Έναν χρόνο νωρίτερα στον πάγκο των ομάδων του ΝΒΑ υπήρχαν μόλις 7 Αφροαμερικανοί προπονητές, γεγονός που είχε σχολιαστεί πολύ άσχημα δεδομένου ότι το 75% των παικτών είναι Αφροαμερικανοί. Ακόμα πιο άσχημα ωστόσο είχε σχολιαστεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι ήταν μόνο λευκοί. Αυτό όμως πλέον άλλαξε.

Εφτά ομάδες άλλαξαν προπονητή φέτος το καλοκαίρι, έχοντας - κατά σύμπτωση - όλες λευκό προπονητή την περσινή σεζόν: Οι Σέλτικς, οι Μάβερικς, οι Πέισερς, οι Πέλικανς, οι Μάτζικ, οι Μπλέιζερς και οι Γουίζαρντς. Οι έξι επέλεξαν Αφροαμερικανό προπονητή, με τους Πέισερς να είναι η μοναδική ομάδα που επέλεξε λευκό, αντικαθιστώντας τον Νέιτ Μπγιόρκεν με τον Ρικ Καρλάιλ (που είχε παραιτηθεί από τους Μάβερικς). Κατά πολλούς αυτό δεν ήταν σύμπτωση μετά τον περσινό σάλο που έγινε. Και αυτό ενδιαφέρει ελάχιστα τον Μπράουν.

"Είτε αυτό έγινε για να το βουλώσουμε, είτε επειδή πίστεψαν οι ομάδες ότι αυτό ήταν το σωστό, δεν έχει σημασία για εμένα. Δεν με νοιάζει. Το να εκπροσωπούμαστε είναι σημαντικό" δήλωσε χαρακτηριστικά ο σταρ των Σέλτικς, χωρίς να μασήσει τα λόγια του για να προσθέσει:

"Δόθηκαν πρόσβαση και ευκαιρίες σε ανθρώπους πο το άξιζαν, ειδικά σε πρώην παίκτες. Το άξιζαν να έχουν μία θέση στο τραπέζι, ειδικά στην θέση του προπονητή και σε διοικητικά πόστα. Είναι σημαντικό αυτό.

Ο κόσμος μπορεί να διαφωνεί και να υποστηρίζει ότι δεν το άξιζαν. Ότι πήραν την δουλειά επειδή είναι Αφροαμερικανοί. Το λένε στα social media. Αυτά είναι βλακείες. Υπάρχουν πολλοί Αφροαμερικανοι που το άξιζαν αυτό".

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ