LIGA ENDESA

Η Μπούργος ζητάει επιστροφή φιλάθλων ή οικονομική ενίσχυση από το κράτος

Οι παίκτες της Μπούργος από τον αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Final Eight του BCL την σεζόν 2019/20
Οι παίκτες της Μπούργος από τον αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Final Eight του BCL EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Μπούργος δήλωσε πως το ισπανικό κράτος πρέπει είτε να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες είτε να παρέχει οικονομική ενίσχυση στους συλλόγους για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Με την ισπανική κυβέρνηση να αποφασίζει την απαγόρευση φιλάθλων και στους ευρωπαϊκούς αγώνες των ομάδων λόγω του κορονοϊού, δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος της Μπούργος, Φέλιξ Σάντσο, ήταν αυτός που αποφάσισε να μιλήσει πρώτος και με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει δύο δρόμους προκειμένου να βοηθήσει τις ομάδες: Να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων ή να ενισχύσει οικονομικά τους συλλόγους.

"Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο ασφαλείας για να αποφύγουμε την διάδοση του ιού, αλλά η απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα βλάπτει τις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο" δήλωσε ο Πρόεδρος της κατόχου του Basketball Champions League, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Πεθαίνει το άθλημα όταν δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Όπως όλοι οι σύλλογοι, έτσι και εμείς έχουμε συμβόλαια εκατομμυρίων με παίκτες που πρέπει να πληρώσουμε. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη".

Στην συνέχεια ο Σάντσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κλείνοντας τις δηλώσεις του: "Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας. Είναι απαραίτητο να επιστρέψουν οι φίλαθλοι είτε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση στις ομάδες, αλλιώς θα έχουμε δράματα. Ο τομέας του αθλητισμού είναι ένας από αυτούς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλον και οι άνθρωποί του δεν έχουν μιλήσει ακόμα όσο θα έπρεπε".

TAGS LIGA ENDESA ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ