ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μποντιρόγκα - Ρέμπρατσα: "Ο Κάτας μπορεί να αλλάξει τον Παναθηναϊκό, είναι ο Κάρι της Ευρώπης"

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ζέλικο Ρέμπρατσα, μίλησαν στο Walla Sport.co.il, τόσο για τον πρώην συμπαίκτη τους και Ευρωπαίο Στεφ Κάρι -όπως τόνισαν- Όντεντ Κάτας, όσο και για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Για τον άλλοτε συμπαίκτη τους στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Όντεντ Κάτας, μίλησαν στο Walla Sport.co.il οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ζέλικο Ρέμπρατσα, με τον πρώτο να παρομοιάζει τον προπονητή του τριφυλλιού με τον Στεφ Κάρι και τον δεύτερο να δηλώνει στεναχωρημένος με την εικόντα των "πρασίνων".

"Χαίρομαι που βλέπω τους φίλους μου και πάλι μαζί. Οι φωτογραφίες από το ΟΑΚΑ με γεμίζουν πολλές αναμνήσεις. Θυμάμαι πως ο Όντεντ ήταν αναστατωμένος πριν τον τελικό με τη Μακάμπι το 2000, γιατί ήταν ένα ιδιαίτερο ματς για εκείνον. Είναι κρίμα που η καριέρα του διακόπηκε λόγω τραυματισμού. Είχε σίγουρα αρκετά χρόνια να δείξει το ταλέντο του. Είχε καλά χρόνια και στη Μακάμπι, έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό, με ιστορία και πολύ κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ", ανέφερε αρχικά ο Μποντιρόγκα.

"Με κάνει να θέλω να πάω μαζί τους, να κάτσω, ή να μιλήσουμε και να γελάσουμε όπως τότε. Θυμάμαι τον Κάτας όποτε βλέπω τον Στεφ Κάρι. Ήταν ο Στεφ της Ευρώπης. Ήταν πάντα σοβαρός όμως του άρεσε η πλάκα και τον πείραζα. Θυμάμαι πόσο χαρούμενος ήταν για τον τελικό του 2000 απέναντι στη Μακάμπι. Είχαν μια πολύ καλή ομάδα, έπαιζε ακόμη ο Τζάμσι, αν και ήταν μεγάλος σε ηλικία", συνέχισε ο Ρέμπρατσα.

Όσο για το σήμερα και τις δυσκολίες που περνά ο Παναθηναϊκός: "Σίγουρα μου είναι δύσκολο να βλέπω τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένας κύκλος που γίνεται. Κάθε ομάδα τα έχει περάσει αυτά μέσα στα χρόνια και τώρα ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού. Εύχομαι ο Κάτας να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε αυτό που πραγματικά είναι. Ο Όντεντ είναι ένας ταλαντούχος προπονητής και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, πάντα δούλευε σαν οικογένεια. Όλοι όσοι είναι εκεί καταλαβαίνουν τους κανόνες και τις σχέσεις που αναπτύσσονται. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα αυτή και έπαιξα μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, που δεν είχα ξαναδεί, δήλωσε ο Μποντιρόγκα.

Ενώ από την πλευρά του, ο παλαίμαχος σέντερ: "Δεν είναι η ομάδα που θυμάμαι απ' όταν έπαιζε ο Γουίλκινς ο Βράνκοβιτς και άλλοι τέτοιοι. Λυπάμαια για τον Παναθηναϊκό. Ανέκαθεν το μυστικό ήταν η οργάνωση που είχε σαν κλαμπ. Οι Διαμαντίδης, Αλβέρτης, Καλαϊτζής και Κάτας, είναι σίγουρα πολύ έμπειροι και έχουν περάσει πολλά στην καριέρα τους. Πιστεύω πως μπορούν να αναδομήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα είναι εύκολο και θα χρειαστεί χρόνος. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τα πάντα μετά από δύο κακούς μήνες. Πρέπει να έχουν υπομονή και να καταλάβουν ότι για να χτίσεις μια ομάδα με τη σωστή χημεία χρειάζονται συνήθως δύο χρόνια.

Τα δύο χρόνια μου στον Παναθηναϊκό ήταν μάλλον τα ομορφότερα στην καριέρα μου. Κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, πήγαμε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και πήραμε τον έναν, ήταν εξαιρετικά χρόνια. Είχαμε ένα εξαιρετικό γκρουπ ανθρώπων. Όλοι ήμασταν από διαφορετικές χώρες και με άλλη νοοτροπία, αλλά γίναμε ένα και μάθαμε πολλά όσο ήμασταν στον Παναθηναϊκό".

Τέλος, ο Ντέγιαν συμπλήρωσε: "Είναι μία ομάδα σαν οικογένεια. Είμαι περήφανος που κατάφερα να αγωνιστώ εκεί, σε έναν τέτοιο σύλλογο, μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ