ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Μπερτομέου για Ίβκοβιτς: "Το μπάσκετ έχασε έναν από τους πρωτοπόρους του αλλά η κληρονομιά του μένει "

Ο Τζόρντι Μπερτομέου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Τζόρντι Μπερτομέου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς EUROKINISSI

Ως τον προπονητή που επηρέασε το ευρωπαϊκό μπάσκετ περισσότερο από κάθε άλλο, χαρακτήρισε ο Τζόρντι Μπερτομέου τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στέλνοντας τον δικό του αντίο στον θρυλικό προπονητή.

Ο πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου έστειλε το δικό του αντίο στον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς το οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως τον προπονητή που επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μάλιστα ο Μπερτομέου χαρακτήρισε τον Ντούντα ως "πρωτοπόρο" του αθλήματος με όλους να τον θυμούνται σαν πραγματικό ηγέτη.

"Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο Ντούντα επηρέασε το ευρωπαϊκό μπάσκετ περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή καθώς μεγάλωσε σε μία από τις "μπασκετομάνες" της Ευρώπης, το Βελιγράδι και οδήγησε πολλές ομάδες σε μεγάλες επιτυχίες. Ακόμα περισσότερο από τα επιτεύγματά του, θα θυμόμαστε τον Ντούντα ως ένα αληθινό ηγέτη προς όλους τους παίκτες του και τις επόμενες γενιές προπονητών. Το μπάσκετ έχασε έναν από τους πρωτοπόρους του, αλλά η κληρονομιά του μένει σε ένα άθλημα που βοήθησε να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα".

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ