ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Όποτε διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις και δεν θεωρώ ότι υπάρχει αδύναμη ομάδα για να τη στοχεύσουμε"

Μπαρτζώκας: "Όποτε διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις και δεν θεωρώ ότι υπάρχει αδύναμη ομάδα για να τη στοχεύσουμε"
EUROKINISSI

Ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να διαλέξει αντίπαλο στα playoffs δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την νίκη επί της Βιλερμπάν που έδωσε το αβαντάζ έδρας στους Πειραιώτες.

Για το αβαντάζ έδρας στα playoffs που κατακτήθηκε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να διαλέξει αντίπαλο καθώς πολύ απλά δεν υπάρχει ομάδα την οποία θεωρεί αδύναμη. Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε επίσης στο ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) με τον Παναθηναϊκό, στον Αϊζέια Κάναν και στα στοιχεία που χρειάζεται εν όψει των κρίσιμων αγώνων προς το Final Four της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Απόψε εξασφαλίσαμε ότι θα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αξιοσημείωτο επίτευγμα. Ειδικά από τη στιγμή που το κάναμε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Πολλά μπράβο στους παίκτες, στο σταφ, στους οπαδούς, στη διοίκηση, σε όλους μας. Το κάναμε μαζί. Έχουμε τρία ματς και δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγισή μας στο πώς θα αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα. Θα συγκεντρωθούμε στον Παναθηναϊκό, θα παλέψουμε, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την καλύτερη θέση, ακόμη κι αν αυτή η πρώτη. Καλή τύχη στη Βιλερμπάν στο πρωτάθλημα.

Είναι πιο δύσκολα αυτά τα ματς. Για τον αγώνα της Παρασκευής πρέπει να προετοιμαστούμε τακτικά. Απόψε εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα, είδαμε ότι η Βιλερμπάν ήρθε χωρίς τρεις παίκτες, για εμάς δεν ήταν και τόσο εύκολο. Χωρίς να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης είχαμε πολλές ασίστ, τους οδηγήσαμε σε πολλά λάθη, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, μοιράσαμε και τον χρόνο. Πάντα αυτά τα ματς είναι δύσκολα για τους προπονητές.

Πιστεύω ότι το πλεονέκτημα είναι επίτευγμα της ομάδας, όμως δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Στόχος είναι να μείνουμε σταθεροί και ενωμένοι έως το τέλος, αλλά και υγιείς όσο πηγαίνουμε στα σημαντικά παιχνίδια. Έχουμε την πιο δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών, ήμασταν οι πρώτοι που μπήκαμε στα playoffs, είμαστε οι πρώτοι που πήραμε το πλεονέκτημα. Είμαστε χαρούμενοι, έχουμε την περσινή εμπειρία, τα playoffs είναι πάντα ένας πόλεμος. Δείτε τις ομάδες που παλεύουν για να μπουν, παίζουν σε κάθε παιχνίδι τη ζωή τους. Γίνεται προσπάθεια για να έρθει αύριο ο Κάναν, γέννησε η γυναίκα του και δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε. Χαρήκαμε όλοι που το παιδάκι και η γυναίκα του είναι υγιείς.

Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τα τρία παιχνίδια, η εμπειρία έχει δείξει ότι όποτε διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις και δεν θεωρώ ότι υπάρχει αδύναμος αντίπαλος για τον στοχεύσουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ