ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας ενόψει ΤΣΣΚΑ: "Χρειάζεται αμυντική συνεισφορά από όλους"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αυριανού (3/12) αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ ότι για να μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να παλέψουν για τη νίκη πρέπει όλοι οι παίκτες να συνεισφέρουν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε χωρίς τον Άαρον Χάρισον και με συνολικά 13 παίκτες για την Ρωσία για τον αυριανό (3/12) αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για την 12η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στο ταλέντο της ρωσικής ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην αλλαγή του στυλ της ΤΣΣΚΑ λόγω διαφορετικής σύστασης του ρόστερ της, έδειξε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας ξεπέρασαν τον κορονοϊό και αναφέρθηκε με όμορφα λόγια στην κίνηση "Mondays Games against COVID" των "ερυθρόλευκων".

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για την κατάσταση των παικτών που συνήλθαν από τον κορονοϊό: Κάθε μέρα είναι και καλύτερη. Είμαστε σχεδόν όλοι. Ο Χάρισον δεν θα έρθει μαζί μας στο ταξίδι, αλλά όλοι οι άλλοι θα είναι.

Φυσικά υπάρχει μια διαφοροποίηση στην φόρμα του καθενός, αλλά τουλάχιστον είμαστε πολύ περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι".

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και το προφίλ της ρωσικής ομάδας: "Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ στα miss match των αντιπάλων, προσπαθεί να σημαδέψει το παιχνίδι και έχει παίκτες που είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός, και με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι.

Οπότε χρειάζεται καλή προσωπική άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και από κει πέρα στην επίθεση πρέπει να παίξουμε με ρυθμό, ένταση και ταχύτητα. Δεν κυκλοφορούν τη μπάλα όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επειδή έχουν πολύ επιθετικό ταλέντο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε miss match. Για αυτό χρειάζεται αμυντική συνεισφορά από όλους".

Για την κίνηση "Mondays Games against COVID" του Ολυμπιακού, των αγώνων για στήριξη του ΕΣΥ στην μάχη εναντίον του κορονοϊού, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με τον αγώνα με τον Κολοσσό: "Είναι ένας συνδυασμός των δύο.

Ήταν ένα παιχνίδι που και εγώ δεν περίμενα να είναι τόσο σημαντικό και ουσιαστικό, με την έννοια ότι μας βοηθά να βρούμε ρυθμό, καθώς δεν έχουμε πολλά παιχνίδια και αρκετά παιδιά δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Κυρίως, όμως, ένιωσα πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί με αφορμή αυτό ο Ολυμπιακός συνδράμει για πολύ σημαντικούς, ανθρωπιστικούς λόγους".

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ από την πλευρά του τόνισε:

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού μετά την ανάρρωση των παικτών από τον κορονοϊό: "Σίγουρα είναι καλό που πλέον μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις να βρούμε ρυθμό και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, οπότε πλέον είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 100% για να έχουμε τύχη να κερδίσουμε".

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ: "Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα με πολύ ταλαντούχους παίκτες, οπότε θα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα καλά ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη σε αυτό το παιχνίδι.

Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, να είμαστε σκληροί, να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και να βγάλουμε ενέργεια και πάθος. Επιβάλλεται να παίξουμε σκληρά για να περιορίσουμε τα ατού της ΤΣΣΚΑ".

Για το πρόγραμμα "Mondays Games against COVID" του Ολυμπιακού: "Είναι μια πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία από πλευράς της ομάδας μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο παιχνίδι που έγινε, αλλά και στις δωρεές.

Είναι πολύ όμορφο που θα συνεχιστεί αυτό, όποτε βέβαια μας το επιτρέπουν και οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο γιατί αγωνιζόμαστε και ταυτόχρονα προσφέρουμε στην κοινωνία"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ