STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Μπαίνει ο Περπέρογλου, στο νοσοκομείο ξανά ο Λο"

Μπαρτζώκας: "Μπαίνει ο Περπέρογλου, στο νοσοκομείο ξανά ο Λο"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη επί του Ρεθύμνου, την κατάσταση των Έισι Λο, Στράτου Περπέρογλου και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Τι δήλωσε ο τεχνικός των Κρητικών, Θανάσης Γιαπλές.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο και εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη, την κατάσταση των Έισι Λο και Στράτου Περπέρογλου, ενώ αναφέρθηκε και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

" Κάναμε ένα καλό συνολικά παιχνίδι, όπως απαιτούσαν οι συνθήκες για να κερδίσεις εδώ το Ρέθυμνο, μια καλή ομάδα με θερμό κοινό. Χρειαζόταν συγκέντρωση. Νομίζω πως σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είχαμε συγκέντρωση στο πλάνο μας και αμυντικά και επιθετικά, κάποια στιγμή το Ρέθυμνο αντέδρασε με το γνωστό τρόπο που παίζει με μακριά σουτ με πέντε παίκτες πρόσωπο στο καλάθι", είπε ο Έλληνας προπονητής αρχικά και πρόσθεσε:

" Αλλά εκεί είχαμε την υπομονή και τη σωστή αντίδραση για να βάλουμε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, να κάνουμε το 3-0 και να προετοιμαστούμε για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι τα καλύτερα στο Ρέθυμνο, όχι μόνο για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, αλλά και για την επόμενη. Έκαναν καλή δουλειά φέτος και αξίζουν συγχαρητήρια. Μέρα με την ημέρα θα φανεί εάν θα παίξουν Λο και Περπέρογλου.

Νομίζω ο Περπέρογλου θα κάνει προπόνηση αύριο ενώ ο Λο έχει πυρετό από γαστρεντερίτιδα και είναι ξανά στο νοσοκομείο, ελπίζουμε να είναι ξανά σύντομα μαζί μας. Ο Περπέρογλου έκανε σήμερα ελαφρύ τρέξιμο και από αύριο θα μπει ξανά στην προπόνηση. Τώρα για τους τελικούς, είναι μια σειρά παιχνιδιών που σου δίνουν το τρόπαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή διαχείριση συναισθημάτων, αλλαγή έδρας από παιχνίδι σε παιχνίδι, πολύ δύσκολη σειρά και για εμάς, αλλά και για τον Παναθηναϊκό".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρεθύμνου όχι μόνο για την παρουσία της στη σειρά, αλλά και για την συνολική της παρουσία όλη τη χρονιά. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και στην επόμενη σειρά που έχουν μπροστά τους. Στα αγωνιστικά τώρα, νομίζω πως είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τα άλλα δύο ματς της σειράς και σε αυτό νομίζω βοήθησε και η προετοιμασία που κάναμε πριν τον αγώνα καθώς γνωρίζαμε πως ερχόμαστε σε ένα γήπεδο μικρό, όπου ο κόσμος συμβαδίζει και μπαίνει στο παιχνίδι με την ομάδα. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά, σίγουρα είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά θεωρώ πως παίξαμε καλά και αμυντικά και επιθετικά και τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια καθώς έχουμε μπροστά μας τους τελικούς του πρωταθλήματος. Και πάλι συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο".

Γιαπλές: "Θέλαμε την καλύτερη μας παρουσία"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές είπε από την πλευρά του: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη σημερινή του εμφάνιση, αλλά και για όλη τη χρονιά. Εύχομαι καλή συνέχεια και στον Ολυμπιακό και προσωπικά στον κόουτς. Για εμάς ήταν ακόμη μια πρόκληση καθώς αντιμετωπίζαμε τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Θέλαμε μπροστά στον κόσμο μας να είχαμε την καλύτερη παρουσία από αυτά τα τρία παιχνίδια. Δεν ξεκινήσαμε καλά, θα έλεγα κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα.

Χρειάστηκε να βάλουμε κάποια ένταση από τον πάγκο για να αφυπνίσουμε κάποιους παίκτες. Τα καταφέραμε και με τη βοήθεια του κόσμου, προσπαθήσαμε να πιάσουμε το παιχνίδι με το γνωστό τρόπο όπως είπε και ο κόουτς με κάποια σπλιτ άουτ και κάποια ποπ άουτ, που είναι και το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μας, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αυτή την τεράστια ποιότητα μετά από 2-3 φάσεις να βρίσκει τη λύση. Δεν έχεις πολλά μις ματς να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ελάχιστα.

Η διαφορά ποιότητας είναι πολύ μεγάλη, τα στοιχεία που θέλαμε εμείς, η μαχητικότητα ως το τέλος και η κάθε φάση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, πιστεύω ότι είχε κάποιο αποτέλεσμα. Είχαμε πει από την αρχή πως ο στόχος μας είναι ο μικρός τελικός και εάν μπορούμε η κατάκτηση της τρίτης θέσης, θα είναι ένα τεράστιο βήμα για το Ρέθυμνο. Αλλά σίγουρα, και το λέμε τώρα που είναι καλές οι στιγμές, το ζητούμενο και για του χρόνου βέβαια, είναι το κοντρόλ στην επιτυχία και η δύναμη όταν έρθουν κάποιες άσχημες στιγμές. Το Ρέθυμνο έχει συνηθίσει στις επιτυχίες δύο χρόνια. Αυτό είναι το μυστικό και είναι καλό να το λέμε τώρα που είναι όλα καλά. Η διαχείριση άσχημων στιγμών ή άσχημων αποτελεσμάτων ή ατυχιών, θα είναι το επόμενο προσδοκόμενο γι' αυτή την ομάδα. Και πάλι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό".

Ο Νταμίρ Λάτοβιτς πρόσθεσε: " Έχουμε κάνει μια απίστευτη σεζόν και καταφέραμε να φτάσουμε ως τα ημιτελικά, όπου χάσαμε δίκαια από τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Τώρα θα παλέψουμε για την τρίτη θέση στους μικρούς τελικούς. Νομίζω κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω μια νίκη.

Τώρα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους μικρούς τελικούς με τον Πανιώνιο για να καταφέρουμε να τερματίσουμε τρίτοι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ