ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Μετάνιωσα που το 2013 δεν είπα να φύγουμε όταν χτύπησε φωτοβολίδα τον Χάινς, καλύτερος αρχηγός που είχα ο Πρίντεζης"

STOIXIMAN BASKET LEAGUE (  / EUROKINISSI)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο έχει μετανιώσε,ι είναι επειδή στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό δεν είχε απαιτήσει να φύγει η ομάδα από το γήπεδο στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 2013, όταν πριν το παιχνίδι μία φωτοβολίδα χτύπησε τον Κάιλς Χάινς. Εκθείασε τον Γιώργο Πρίντεζη ο κόουτς των Πειραιωτών.

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει των playoffs της Stoiximan Basket League είχε ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ήρθε από το στόμα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για ποιο πράγμα θα χτυπούσε πλέον το χέρι του στο τραπέζι, όπως έκανε πριν από μερικές ημέρες ο Στιβ Κερ με αφορμή την δολοφονία 19 παιδιών και 2 δασκάλων σε δημοτικό στο Τέξας και ήταν απολύτως ξεκάθαρος, αναφερόμενος στον τελικό Κυπέλλου του 2013 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Ελληνικό. Ο λόγος ήταν ότι τότε πριν από το παιχνίδι είχε εκτοξευτεί μία φωτοβολίδα που πέτυχε τον Κάιλ Χάινς, με το ματς όμως να διεξάγεται κανονικά. Επιπλέον, εκθείασε και τον Γιώργο Πρίντεζη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο αρχηγό που είχε ποτέ.

"Ο καθένας από εμάς έχει έναν τρόπο που συμπεριφέρεται και σκέφτεται, έχει μια φιλοσοφία. Συχνά είναι δύσκολο να το κάνει από δημόσιο βήμα" δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, για να προσθέσει: "Αν υπάρχει κάτι που έχω μετανιώσει στην διαδρομή μου, ήταν στην προηγούμενη θητεία μου στον Ολυμπιακό, όταν παίξαμε τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό με τον Παναθηναίκό και είχε πέσει μία φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς.

Αν έχω μετανιώσει για ένα πράγμα - και έχω κάνει πολλά λάθη και σωστά - είναι που δεν ζήτησα από την διοίκηση να πάρουμε την ομάδα να φύγουμε. Θυμάμαι ότι πήγα να μιλήσω στους παίκτες στα αποδυτήρια, ο Χάινς ήταν ζαλισμένος και κανείς δεν είχε προσοχή και συγκέντρωση. Είδα για πρώτη φορά φόβο στα μάτια τους για την υγεία τους. Μετάνιωσα που δεν πήρα θέση. Τότε ήμουν νέος στον Ολυμπιακό, ήταν η πρώτη μου χρονιά και για αυτό μετάνιωσα. Κάπως αντίστοιχα θα μπορούσα τότε να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι.

Συμβαίνουν τόσα πολλά στην κοινωνία που δεν ξέρω αν είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι να το κάνουμε αυτά. Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για τους γύρω του".

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" τόνισε:

Για την σειρά με τον Προμηθέα: "Εμείς όλη την χρονιά πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στον αντίπαλό μας, τον Προμηθέα, που τον σεβόμαστε πάρα πολύ. Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη εκδοχή της ομάδας μας αυτή την χρονική περίοδο. Σε αυτό βοήθησε και δεν βοήθησε η πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Όσοι έχουν ζήσει την διαδικασία των playoffs και της σημασίας που δόθηκε στην κοινή γνώμη καταλαβαίνουν. Μεγάλο μέρος της εκτόξευσης του ενδιαφέροντος του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι η πορεία μας, αφού ο κόσμος της ομάδας είναι χορτασμένος και απαιτητικός. Το ότι φέραμε τόσο ενδιαφέρον και κόσμο στην Ευρωλίγκα, από την μία μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι εμείς και το ελληνικό μπάσκετ. Από την άλλη, όταν πηγαίνεις στον επόμενο στόχο νιώθεις λίγο άδειος και κενός. Η σειρά με το Περιστέρι μας βοήθησε και η σειρά με τον Προμηθέα ελπίζουμε να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε σε υψηλό επίπεδο."

Για το τι διαφορετικό έχουν τα playoffs και για τον Γιώργο Πρίντεζη ανέφερε: "Πάντα είναι διαφορετικά τα playoffs, αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο και την αντίδραση του κόσμου. Έχουμε παίξει 67-68 παιχνίδια, οι ομάδες που παίζουν Ευρωλίγκα παίζουν τελικούς από τον Οκτώβριο. Μόνο οι πραγματικοί πρωταθλητές παίζουν καλά μέχρι τις 15 Ιουνίου. Πάμε για 10 μήνες με πολλές αυξομειώσεις σε συναισθήματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της διαχείρισης. Να είμαστε σοβαροί συγκεντρωμένοι και συμπαγείς στα αποδυτήρια.

Να μου επιτρέψετε να εκθειάσω τον καλύτερο αρχηγό που είχα ποτέ, τον Γιώργο Πρίντεζη, γιατί σε μία φάση μεγάλης ωρίμανσης για αυτόν, είχε τεράστια συνεισφορά για να είναι συμπαγής η ομάδα τις στιγμές που πήγε να ξεφύγει η κατάσταση. Ήταν τόσο σημαντικός ο ρόλος του και η συνεισφορά ώστε να πετύχουμε τους 2 από τους 3 στόχους μας. Παίκτες σαν τον Γιώργο και τον Ιωάννη, μπορούν να βοηθήσουν και τους άλλους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να τελειώσει η σεζόν όσο καλύτερα γίνεται.

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην ομάδα του: "Είμαι 2.5 χρόνια στον Ολυμπιακό και η ομάδα είναι αποτέλεσμα μίας διαδικασίας που χτίστηκε με απόλυτη ευθύνη δική μου. Πώς μπορώ μία ομάδα που διαλεξα εγώ το καλοκαίρι να πω ότι άλλαξε κάτι. Προφανώς κάποιοι παίκτες έπαιξαν καλύτερα και άλλοι χειρότερα από ότι περιμέναμε.

Αυτό είναι μέσα στον αθλητισμό. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχω κοουτσάρει. Θα μπορούσαμε να θέλουμε τον Ντουράντ, θα μας έδινε ένα πλεονέκτημα, αλλά είμαι χαρούμενος με την ομάδα μας".

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του δήλωσε: "Καταρχάς θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε στην πρώτη τετράδα δύο ομάδες από την επαρχία. Είμαι τυχερός γιατί είχα παίξει κι εγώ μια χρονιά στη Λάρισα κι έχω ζήσει την αγάπη που έχουν για το μπάσκετ.

Σίγουρα για εμάς ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Έχουμε υπερπετύχει τους προηγούμενους στόχους μας με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague. Θεωρώ ότι αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι της Τετάρτης με το Περιστέρι, όπου υπήρχε ένα λογικό άδειασμα, όλοι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά να διεκδικήσουμε τον μεγάλο μας στόχο.

Είναι μεγάλη εμπειρία το Final Four για κάθε παίκτη, ακόμα και αν έχει ξαναπαίξει σε αυτό. Είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο, αλλά σημαντικό και για τον κάθε παίκτη. Αυτά τα παιχνίδια σε κάνουν καλύτερο αγωνιστικά και πνευματικά. Αισθάνεσαι πιο δυνατός, πιο έμπειρος. Τέτοια παιχνίδια μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν. Είναι ευθύνη μας είναι να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο φινάλε της σεζόν για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ