ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Γρήγορες αποφάσεις και ένταση στην άμυνα για να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει δηλώσεις
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει δηλώσεις EUROKINISSI

Να χτυπήσει τις αδυναμίες της Φενέρμπαχτσε θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που εξήγησε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του για να πάρει την πέμπτη νίκη σε επτά αγώνες της EuroLeague.

Περισσότερη ένταση και σκληράδα, συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, θέλει να δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει καλά την προσεχή του αντίπαλο και γι' αυτό εξήγησε στην media day της Τετάρτης (27/10) τα στοιχεία που θέλει να δει από τους αθλητές του, την ώρα που ο Χασάν Μάρτιν παραμένει εκτός δράσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Η Φενέρμπαχτσε έχασε τα τελευταία δυο ματς στην κατοχή, αλλά έδειξε ότι έχει ποιοτικό ρόστερ. Πρέπει να παίξουμε με ένταση στην άμυνα, καθώς ήταν φανερό ότι πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε την Άλμπα. Επιθετικά κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά στην άμυνα πρέπει να βελτιωθούμε. Η Φενέρμπαχτσε έχει μέγεθος στη ρακέτα, με τον Μπούκερ και με τον Βέσελι, αλλά έχει και αδυναμίες.

Δεν μπορείς να σταματήσεις έναν παίκτη της, θα εστιάσουμε σε τέσσερις-πέντε τομείς για να φτιάξουμε το πλάνο μας και να τους περιορίσουμε. Αν δεν είσαι έτοιμος πνευματικά, αν δεν είσαι σκληρός, μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε στη διοργάνωση. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα στην άμυνα και γι' αυτό πρέπει να προσαρμόσουμε την τακτική μας. Πρέπει να έχουμε γρήγορες αποφάσεις για να τα καταφέρουμε".

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα προσωπικά ρεκόρ (έφτασε τους 3.500 πόντους στη διοργάνωση), και πως η ομάδα θα πρέπει να αφήσει πίσω της την κούραση.

"Μου είναι αδιάφορο το ρεκόρ. Χαρά μου που έχω καταφέρει ότι έχω καταφέρει με την ομάδα μου. Αυτό μόνο.

Μέχρι στιγμής ο κόσμος μας και η έδρα μας, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Αύριο παίζουμε το τέταρτο παιχνίδι σε διάστημα έξι ημερών. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ ταλέντο. Προέρχεται από ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο οπότε σίγουρα θα είναι πεισμωμένοι. Εμείς θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την κούραση, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περιορίσουμε τα δυνατά σημεία της αντιπάλου μας, μέσα στα οποία είναι και ο αιφνιδιασμός της".

Ερωτηθείς αν η παρουσία των Πιέρια Χένρι και Νάντο Ντε Κολό θα είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης, απάντησε: "Είναι μια ομάδα πολύ ταλέντο και βάθος στο ρόστερ. Δεν θα σταθώ σε μονάδες. Θα πω μόνο πως πρέπει να παίξουμε ομαδικά και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να κερδίσεις ομάδες όπως την Φενέρ".

Για τον κόσμο της ομάδας και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ δήλωσε, "Καταρχάς ο κόσμος μας είναι πλέον δίπλα μας και μας δίνει θετική ενέργεια. Το λέω και το εννοώ αυτό. Πέρυσι είχε αρχίσει και γινόταν κουραστικό για όλους παίκτες, προπονητές, το να παίζουμε μπροστά σε άδεια καθίσματα. Χθες ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε. Στο παρελθόν είχαμε δείξει σημάδια πως δεν ήμασταν σοβαροί. Δεν θεωρώ πως άλλαξε κάτι πνευματικά, απλά είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε καλύτερη χημεία μεταξύ μας και μπορούμε και κερδίσουμε αυτούς τους αγώνες πιο εύκολα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ