ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Είχαμε διαφορετική προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο, πέρσι χάναμε σε τέτοιες περιπτώσεις"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Ζάλγκιρις
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Ζάλγκιρις INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις μίλησε για το δεύτερο καλό ημίχρονο των ερυθρόλευκων που έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 83-68 της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ με ένα σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο και έφτασε τις τρεις νίκες στην EuroLeague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στην καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο που έφερε τη νίκη. Μάλιστα, μίλησε για την ποιότητα της ομάδας του, αλλά και για την επιστροφή του κόσμου στο ΣΕΦ τονίζοντας ότι η ομάδα του πιθανώς να έχανε πέρσι σε παρόμοιες καταστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

Για το ματς: "Πρώτα από ολα να δώσω συγχαρητήρια σε παίκτες και οπαδούς, δημιούργησαν μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Οι παίκτες μας για τρία δεκάλεπτα είχαν μία πραγματικά μοναδική εμφάνιση. Παίξαμε καλά από το δεύτερο ημίχρονο. Με τον τρόπο που παίξαμε το πρώτο ημίχρονο το να χάνουμε με τρεις ήταν σημαντικό για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν υπάρχει εύκολος αγώνας αν είσαι χαλαρός και αν δεν παίζεις με αθλητικότητα.

Όπως τελειώσαμε το παιχνίδι είχα την ευκαιρία να μοιράσω το χρόνο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στον Ζντοβτς. Η Ζάλγκιρις είναι μία καλή ομάδα με καλό ρόστερ και όταν οι τραυματίες τους επιστρέψουν θα έχουν καλά αποτελέσματα".

Για το αν σε κάποια παιχνίδια ο Ολυμπιακός δείχνει χαλαρότητα λόγω του αντιπάλου: "100% είναι στην ανθρώπινη φύση. Άλλη εγρήγορση πνευματική έχεις όταν νιώθεις κίνδυνο, όταν είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις. Κάποιες φορές το πληρώνεις. Είμαι ευχαριστημένος που το δείξαμε σήμερα γιατι είχαμε τελείως διαφορετική προσέγγιση στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Πέρσι χάναμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια δεν είχαμε και τον κόσμο, ο οποίος βοηθάει πολύ. Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και κυρίως του αθλητισμού. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι στο 100% της εγρήγορσης, είναι πολλά τα παιχνίδια".

Για τον Λαρεντζάκη: "Δεν μου αρέσει αν ξεχωρίζω παίκτες, όσοι είναι παίκτες του Ολυμπιακού απολαμβάνουν της στήριξης των φιλάθλων και είναι σημαντικό. Η σχέση μεταξύ παικτών, φιλάθλων και ομάδας είναι εχέγγυο για να πάει καλά η ομάδα. Ο Λαρεντζάκης παίζει πάντα με πάθος, πιστεύει στον εαυτό του και ό,τι έχει πετύχει το έχει κάνει μόνος του, όπως και ο Βεζένκοβ".

Για τους 16 πόντους από 12 λάθη και τα καλάθια που δέχθηκε μέσα στη ρακέτα: "Χρειάστηκε να κόψουμε την καλή δημιουργία που είχαν και την καλή εκτέλεση στα τρίποντα. Παίξαμε στα επόμενα τρία δεκάλεπτα άμυνα με αλλαγές, πολλές φορές αλλαγές μακριά από την μπάλα και σε σκριν. Αυτό δημιουργεί κάποιες στιγμές μία ανισομέρεια στα καλάθια.. Τα καλάθια που σκόραρε από μέσα έγιναν γι' αυτό. Ότι πήραμε πόντους από τα κλεψίματα μας. Έχουμε παίκτες που είναι καλοί στο τρανζίσιον, ο ΜακΚίσικ, ο Ντόρσεϊ και ο Παπανικολάου είναι καλοί παίκτες στον αιφνιδιασμό. Ο Βεζένκοβ και ο Πρίντεζης εκτελούν επίσης καλά τρέχοντας. Αν εμείς μπορούμε να κερδίσουμε κατοχές κλέβοντας την μπάλα, μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό".

Για το 3/3 στο ΣΕΦ: "Η κατεύθυνση που προσπαθήσαμε να δουλέψουμε όλοι είναι να είναι η ομάδα καλύτερη από πέρσι. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι καλύτερη. Είχαμε έναν κορμό από πέρσι και όπως είχαμε πει θα πάρουμε παίκτες που ξέρουν το επόμενο. Με αποτέλεσμα να πιστεύουμε, αν και είναι νωρίς ακόμη, ότι η ομάδα μας είναι καλύτερη, αλλά να αποδειχθεί αυτό στη συνέχεια. Νομίζω είμαι στη σωστή κατεύθυνση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ