ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν κάναμε προπόνηση για μία εβδομάδα, έφυγε το μυαλό μας από το μπάσκετ"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας EUROKINISSI

Στην έλλειψη ρυθμού και προπονήσεων, αλλά και στην απουσία ψηλών κορμιών απέναντι στο μέγεθος της Μπασκόνια στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Πέμπτης (26/11), ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Μπασκόνια (76-90) και έπεσε στο 5-4 μετά από την 11η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η πρώτη εντός έδρας ήττα από τους Βάσκους (μετά από 15 σερί νίκες από το 2007 κι έπειτα) ήταν αποτέλεσμα των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς οι Πειραιώτες έμειναν για μία εβδομάδα χωρίς προπόνηση και χωρίς ψηλά κορμιά απέναντι στο μέγεθος της Μπασκόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

"Συγχαρητήρια στη Μπασκόνια για τη νίκη. Το ματς ήταν όπως το περιμέναμε. Έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση σε πολλά για να κερδίσουμε απόψε. Χρησιμοποιήσαμε πολλά τρικ σε επίθεση και άμυνα, όμως έπρεπε να έχουμε καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και καλύτερη διαχείριση των φάουλ. Φοβηθήκαμε γιατί μας έλειπαν πολλοί, δώσαμε την ευκαιρία στο πρώτο μέρος να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση. Είχαν 75% στο δίποντο και 60% στο τρίποντο στο ημίχρονο. Ήταν λάθος προσέγγιση.

Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, μειώσαμε στους επτά πόντους (60-67), αλλά ενώ είχαμε τη μπάλα, κερδίσαμε φάουλ που τελικά έγινε αντιαθλητικό εναντίον μας. Σε αυτό το επίπεδο, μετά από μια τέτοια στιγμή, δεν βρίσκεις το κουράγιο. Αυτή είναι η κατάσταση, δεν μπορούμε να κλάψουμε. Περιμένουμε τους παίκτες μας να γυρίσουν για να έχουμε ποιότητα στην προπόνηση. Ο Χασάν Μάρτιν ήταν δύσκολο να παίξει με τόσους ψηλούς, ενώ στην προπόνηση δεν έχει επαφές γιατί δεν υπήρχαν παίκτες.

Όλοι χάνουν παντού, πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε ξανά όλοι μαζί. Είχαμε καλές και κακές στιγμές, αυτή είναι η Ευρωλίγκα, έτσι θα είναι η χρονιά.

Οι ομάδες που είχαν αναβολή λόγω κορονοϊού, έχασαν το πρώτο τους ματς μετά από τη διακοπή. Εμείς πληγωθήκαμε σε συγκεκριμένες θέσεις. Η Μπασκόνια είχε μέγεθος στη φροντ-λάιν. Ελπίζω τα νέα τεστ να είναι αρνητικά, γιατί κάνουμε κάθε μέρα. Να μπουν στην προπόνηση. Ο Χάρισον είναι καλύτερα, θα μπει κι αυτός στο πρόγραμμα. Δεν κάναμε προπόνηση για μία εβδομάδα. Φοβόμασταν ότι όλοι θα κολλήσουμε, φεύγει το μυαλό σου από το μπάσκετ. Αυτή είναι η κατάσταση. Να δούμε που φτάνει τελικά το ταβάνι μας.

Κάποιες ομάδες παίζουν με κόσμο, έστω και με 25%. Στη Ρωσία νοσήσαμε, πιστέψαμε ότι κάναμε επαγγελματική δουλειά, εκεί όμως υπήρξε θέμα. Δεν μπορείς να ζεις με τον φόβο, πρέπει να επικεντρωθείς στο μπάσκετ. Επίσης δεν είναι δουλειά μου να κρίνω τους διαιτητές, είχαμε την κατοχή στο 60-67 και ενώ μπορούσαμε να σκοράρουμε, άλλαξε η κατοχή και άλλαξε το momentum. Μια απόφαση μπορεί να επηρεάσει ένα ματς σε κομβικό σημείο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ