ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν είναι Φαλ εναντίον Ταβάρες ο αγώνας με την Ρεάλ, αβαντάζ το ΣΕΦ"

Ο Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άλμπα
Ο Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άλμπα EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αγώνα με την Ρεάλ (20/1, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι το παιχνίδι δεν είναι απλώς μία μάχη ανάμεσα στους Φαλ και Ταβάρες, ενώ στάθηκε και στην δυναμική του ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (20/1) την Ρεάλ (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 20η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στην δύναμη του γεμάτου ΣΕΦ και το βάθος των Μαδριλένων, αλλά και να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι απλώς μία μάχη ανάμεσα στους γίγαντες, Μουστάφα Φαλ και Γουόλτερ Ταβάρες.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Ρεάλ: "Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και το αντιλαμβάνονται όλοι. Το αντιλαμβάνονται και οι φίλαθλοι της ομάδας μας για αυτό και έχουν κάνει sold out τόσες μέρες. Όλοι περιμένουν να δουν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ελπίζω και θεάματος.

Και οι δύο ομάδες μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο, με τα όπλα που διαθέτουν. Αναφέρομαι στον τρόπο παιχνιδιού τους που είναι ιδιαίτερος. Και ο δικός μας τρόπος είναι λίγο ιδιαίτερος αμυντικά και επιθετικά, αλλά και της Ρεάλ, μιας ομάδας με πολύ έμπειρους περιφερειακούς, με προσωπικότητα, αλλά και με μεγάλο size στην ρακέτα.

Γενικά είναι ένας δύσκολος αγώνας. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά, να έχουμε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά και το ομαδικό μας παιχνίδι να είναι συμπαγές".

Για το αν ο αγώνας είναι στην ουσία μια μονομαχία Φαλ με Ταβάρες: "Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς να πεις ότι παίζει ο Ταβάρες με τον Φαλ, επειδή είναι δυο παίκτες που μοιάζουν σε μέγεθος. Δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει σε ένα ματς.

Είναι θέμα συνεργασίας. Συνεργάζονται πολλοί παίκτες. Συνεργάζονται ψηλοί με περιφερειακούς, περιφερειακοί με περιφερειακούς, παίκτες στα post, παίκτες στα Pick and Roll. Είναι πάρα πολλές οι διεργασίες που γίνονται μέσα σε ένα παιχνίδι και είναι λίγο εύκολο να το πεις, ότι θα παίξει ο Φαλ με τον Ταβάρες ή ο Σλούκας με τον Κοζέρ ή οτιδήποτε. Είναι μια ομαδική λειτουργία. Eμείς ξέρουμε πως παίζει η Ρεάλ, αλλά και αυτοί ξέρουν πως παίζουμε εμείς".

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω του γεμάτου ΣΕΦ λόγω των προηγούμενων εντός έδρας ηττών: "Δεν συμφωνώ. Δεν κατακτάμε κάτι με περισσότερο κόπο. Ξοδεύουμε πολύ κόπο σε κάθε παιχνίδι, γιατί έτσι είναι η Euroleague. Είναι δύσκολη διοργάνωση και κάθε παιχνίδι είναι φοβερά δύσκολο.

Με ρώτησαν και τις προάλλες το ίδιο πράγματα, αν δηλαδή νιώθουμε πίεση επειδή έχουμε κάνει τρεις ήττες εδώ. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως και η Ρεάλ που είναι πρώτη έχει τρεις ήττες στην έδρα της και η Μπαρτσελόνα έχει κάνει τρεις ή τέσσερις. Θέλω να πω ότι αυτή είναι η μορφή της Euroleague. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια, που θα κερδίσεις μέσα, θα χάσεις μέσα, θα κερδίσεις και θα χάσεις έξω και τελικά θα κάνεις έναν απολογισμό για το αν έχεις περάσει στην οκτάδα, που είναι ο στόχος όλων των ομάδων.

Προφανώς, παίζουν και οι αντίπαλοι, αν δεν είσαι σε καλή μέρα, αν οι άλλοι παίξουν πολύ καλά. Σε ματς που χάσαμε εδώ, για παράδειγμα με τον Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε καταπληκτικό παιχνίδι, σούταρε πολύ καλά, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Μπορεί να συμβεί. Δεν ξεχωρίζουμε τα ματς σε εντός και εκτός. Το γεγονός πως δεν κάνουμε ταξίδι και το γεγονός πως θα παίξουμε στο περιβάλλον το δικό μας, με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι μας, φυσικά και είναι αβαντάζ. Εμείς κοιτάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρεις ήττες εντός, αλλά και οι ομάδες που είναι στην κορυφή έχουν κάνει τόσες ήττες εντός. Έτσι είναι η Euroleague και πρέπει να το συνηθίσουμε όλοι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ