ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα - Καλάθης: Ο λόγος για τον οποίο έχει παγώσει η αποδέσμευση του ομογενή γκαρντ

Ο Νικ Καλάθης
Ο Νικ Καλάθης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU/TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το ποσό της αποζημίωσης είναι το αγκάθι στη σχέση Μπαρτσελόνα - Καλάθη, με τον ομογενή γκαρντ να παραμένει παγιδευμένος στο συμβόλαιό του.

Όταν αποχώρησε στα 31 του χρόνια από τον Παναθηναϊκό για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, ο Νικ Καλάθης ονειρευόταν να κατακτήσει τίτλους, κυρίως όμως να πατήσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν το κατάφερε τη σεζόν 2020/21, δεν το κατάφερε τη σεζόν 2021/22, έχει ενημερωθεί ότι δεν βρίσκεται πλέον στο πλάνο της Μπαρτσελόνα για το μέλλον, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο τρόπος για να μείνουν και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες και να χωρίσουν φιλικά τους δρόμους τους.

Όπως αναφέρει η καταλανική SPORT, Μπαρτσελόνα και Καλάθης δεν έχουν βρει την χρυσή τομή στο ποσό που πρέπει να λάβει ο ομογενής γκαρντ ως αποζημίωση, ώστε να αφήσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και στη συνέχεια να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει αποφασίσει να πορευθεί με την τριάδα των Σατοράνσκι, Γιοκουμπάιτις, Λαπροβίτολα στη θέση του πόιντ γκαρντ, προς το παρόν όμως ο πραγματικά παγιδευμένος είναι ο Καλάθης.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο έμπειρος άσος είχε 7.3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 11.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 24:30 σε 29 αγώνες της EuroLeague, στην οποία τερμάτισε τρίτος κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό του Final Four του Βελιγραδίου. Κατά τα άλλα, όπως επίσης αναφέρει η SPORT, η Μπαρτσελόνα θέλει πράγματι τον Νίκολα Κάλινιτς αλλά σε... λογική τιμή και αφού προηγουμένως υπάρξει συμφωνία με τη Βαλένθια, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα του Σέρβου επί ισπανικού εδάφους.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ