BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπάουμαν: "Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του"

International Olympic Committee Evaluation Commission Chair Patrick Baumann speaks during a news conference at Staples Center, Friday, May 12, 2017, in Los Angeles. The IOC officials wrapped up four days of evaluating Los Angeles' bid for the 2024 Games before heading to Paris to check the only other candidate. (AP Photo/Jae C. Hong)
International Olympic Committee Evaluation Commission Chair Patrick Baumann speaks during a news conference at Staples Center, Friday, May 12, 2017, in Los Angeles. The IOC officials wrapped up four days of evaluating Los Angeles' bid for the 2024 Games before heading to Paris to check the only other candidate. (AP Photo/Jae C. Hong) AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για το θέμα του Παναθηναϊκού Superfoods και την πιθανότητα μετακόμισης του "τριφυλλιού" στο Basketball Champions League.

Μετά το φινάλε του ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μούρθια, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ -μεταξύ άλλων- για το θέμα του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Πάτρικ Μπάουμαν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα, εξηγώντας πως " ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, με πάνω από 110 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ως FIBA και ως BCL θέλουμε τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες".

Ενώ, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλες ομάδες της Euroleague, που είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό: " Δεν είναι ερώτηση για εμένα αυτή. Ξέρετε πως υπάρχει διαμάχη με την FIBA και την Euroleague. Η λίγκα πρέπει να απαντήσει. Ο CEO του BCL θα σας δώσει τις πληροφορίες. Εμείς είμαστε η FIBA. Είμαστε το σπίτι του μπάσκετ. Πάντα θα έχουμε ανοιχτές πόρτες για όποιον θέλει να έρθει σε εμάς. Μεγαλώνει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δεν λειτουργούμε για το συμφέρον λίγων, σε αντίθεση με άλλους σε αυτόν τον χώρο. Δεν θέλουμε να συνομιλήσουμε με μια ιδιωτική πλευρά που θέλει να ορίσει τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ