NBA

Μπακς: Σενάριο για Ολαντίπο

Indiana Pacers' Victor Oladipo (4) dribbles during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Friday, Feb. 7, 2020, in Indianapolis. Toronto won 115-106. (AP Photo/Darron Cummings)
Indiana Pacers' Victor Oladipo (4) dribbles during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Friday, Feb. 7, 2020, in Indianapolis. Toronto won 115-106. (AP Photo/Darron Cummings) AP

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι Μπακς εξετάζουν το σενάριο να προσπαθήσουν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής τον Βίκτορ Ολαντίπο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Οι Μπακς βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση που ψάχνουν να δουν τι έφταιξε για την φετινή αποτυχία, αλλά και τι μπορούν να κάνουν για να το διορθώσουν. Σύμφωνα πάντως με τον Ζακ Λόου του ESPN, μία από τις σκέψεις τους είναι ο Βίκτορ Ολαντίπο.

Ο ταλαντούχος γκαρντ φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει από τους Πέισερς και με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2021 οι Πέισερς ξέρουν ότι αν τους το ζητήσει τότε θα πρέπει να τον δώσουν με ανταλλαγή για να μην τον χάσουν... τσάμπα σε έναν χρόνο. Κάπου εδώ είναι που μπλέκονται οι Μπακς σύμφωνα με τον Λόου.

Με το Μιλγουόκι να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός σταρ που θα πλαισιώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - προκειμένου να πειστεί ο Έλληνας φόργουορντ να μείνει - ο Ολαντίπο γεμίζει αρκετά από τα "κουτάκια" που θέλει το Μιλγουόκι: Είναι σταρ, σε καλή ηλικία, μπορεί να δημιουργήσε το δικό του σουτ και φαίνεται να έχει ένα στυλ παιχνιδιού και χαρακτήρα που ταιριάζει στην ομάδα.

Τα πράγματα βέβαια, όπως γίνεται σαφές, δεν είναι τόσο απλά. Το Μιλγουόκι οφείλει να συνυπολογίσει πολλά, με πρώτο το ιατρικό ιστορικό του Ολαντίπο, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, με αποτέλεσμα την σεζόν 2019/20 να αγωνιστεί σε μόλις 19 παιχνίδια και να έχει 14.5 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ μέσο όρο με 39.4% στα σουτ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Κοινώς, δεν έμοιαζε ακριβώς με σταρ, δείχνοντας μία - αναμενόμενη - "σκουριά".

Από εκεί και πέρα πάντως, σε περίπτωση που το Μιλγουόκι θελήσει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να δώσει στην Ιντιάνα ένα πακέτο παικτών και πιθανότατα ένα ντραφτ πικ. Με τον μισθό του Ολαντίπο για την σεζόν 2020/21 να είναι στα 21 εκατ. δολάρια, το Μιλγουόκι μπορεί για παράδειγμα να στείλει τον Έρικ Μπλέντο (16.8 εκατ. δολάρια) και τον Ντι Τζέι Γουίλσον (4.5 εκατ. δολάρια) μαζί με ένα ντραφτ πικ.

Ιδανικά βέβαια θα ήθελε να στείλει πακέτο τους Τζορτζ Χιλ (9.5 εκατ. δολάρια), Έρσαν Ιλιάσοβα (7 εκατ. δολάρια αν ενεργοποιηθεί η team option) και Ρόμπιν Λόπεζ (5 εκατ. δολάρια), ώστε να φτιάξει μία σκληρή αμυντική περιφέρεια με τους Μπλέντσο, Ολαντίπο και Μίντλετον. Δεν είναι σίγουρο ωστόσο ότι θα ενδιέφερε την Ιντιάνα ένα τέτοιο πακέτο. Όπως βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα την ενδιέφερε ο Μπλέντσο.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο σενάριο αυτή την στιγμή είναι ακριβώς αυτό: Ένα σενάριο. Πρέπει να θεωρέιται δεδομένο ωστόσο ότι το Μιλγουόκι θα ψάξει στην αγορά για έναν σταρ να πλαισιώσει τον Γιάννη.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ