NBA

Δέκα παιχνίδια των Μπακς που δεν πρέπει να χάσετε

Γιάννης Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αγώνα Μπακς - Λέικερς την σεζόν 2019/20
Γιάννης Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αγώνα Μπακς - Λέικερς την σεζόν 2019/20 AP PHOTO/MORRY GASH

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ομάδων για το πρώτο μισό της σεζόν και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα 10 παιχνίδια των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν πρέπει να χάσετε.

Η έναρξη της σεζόν 2020/21 πλησιάζει πλέον. Με το πρώτο τζάμπολ να αναμένεται να γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, το ΝΒΑ ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομάδων για το πρώτο μισό της σεζόν, μέχρι τον Μάρτιο δηλαδή.

Το γεγονός αυτό έδωσε μία καλή αφορμή στο Sport24.gr να κάνει... φύλλο και φτερό το πρόγραμμα των πρώτων 37 αγώνων της σεζόν των Μπακς και να βρει τα δέκα... must watch παιχνίδια. Αυτά δηλαδή που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλαθλος του Μιλγουόκι και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χωρίς περισσότερη καθυστέρηση λοιπόν, ιδού τα 10 παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσετε:

23 Δεκεμβρίου 2020: Σέλτικς - Μπακς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν των Μπακς και μία καλή στιγμή να δουν όλοι σε τι κατάσταση βρίσκονται και πώς θα ενσωματώσουν τον Τζρου Χόλιντεϊ.

Αυτό όμως δεν είναι ο μόνος λόγος. Ο άλλος λόγος είναι ότι απέναντί τους θα βρουν μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Ανατολής, τους Σέλτικς των Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν, σε μία (πααααρα πολύ) μονομαχία επιπέδου playoffs.

25 Δεκεμβρίου 2020: Μπακς - Γουόριορς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Είναι Χριστούγεννα και – αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην χώρα μας σχετικά με το lockdown λόγω κορονοϊού – όλοι θα είναι σπίτια τους. Ποιο θα μπορούσε να είναι λοιπόν καλύτερο ορεκτικό από έναν αγώνα των Μπακς με τους Γουόριορς;

Από τη μία πλευρά θα βρίσκεται ο Γιάννης, με τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ και από την άλλη ο Στεφ Κάρι, ο Ντρέιμοντ Γκριν και το Νο2 του ΝΒΑ Draft 2020, Τζέιμς Γουάισμαν. Το θέαμα είναι εγγυημένο.

29 Δεκεμβρίου 2020: Χιτ - Μπακς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Η Νέμεσις των Μπακς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η ομάδα που τους έφραξε τον δρόμο στα playoffs της Ανατολής. Ή, αλλιώς, οι Μαϊάμι Χιτ, στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων μετά το – κακά τα ψέματα – πάρτι που έστησε η ομάδα του Έρικ Σπόλστρα στην postseason της σεζόν 2019/20, αποκλείοντας τους Μπακς με 4-1 νίκες στον δεύτερο γύρο.

Τα ερωτήματα που θα υπάρξουν θα είναι βέβαια πολλά και ας είναι νωρίς στην σεζόν. Θα σταματήσουν πάλι οι Χιτ των Γιάννη; Θα βρουν απαντήσεις οι Μπακς; Στις 29 Δεκεμβρίου θα μάθουμε. Και για να το εμπεδώσουμε, μία ημέρα αργότερα (30 Δεκεμβρίου) οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι!

15 Ιανουαρίου 2021: Μπακς - Μάβερικς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Γιάννης Αντετοκούνμπο εναντίον Λούκα Ντόντσις και (ίσως αν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του) Κρίσταπς Πορζίνγκις. Τρεις από τους καλύτερους ξένους παίκτες του ΝΒΑ στο ίδιο παρκέ, σε ένα παιχνίδι που τον πρώτο λόγο θα έχει – όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο – οι επιθέσεις.

Από τη μία πλευρά θα υπάρχει το γεμάτο δυναμισμό παιχνίδι του Γιάννη και από την άλλη η κλάση και η ποιότητα του Ντόντσιτς. Οι δυο τους έχουν ήδη προσφέρει αρκετές ωραίες στιγμές στον κόσμο, που διψάει για ακόμα περισσότερες.

18 Ιανουαρίου 2021: Νετς - Μπακς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Οι φετινοί Νετς στοχεύουν πολύ ψηλά. Πάρα πολύ ψηλά για την ακρίβεια, με τα όνειρά τους να φτάνουν ακόμα και στο πρωτάθλημα λόγω της επιστροφής των Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ. Στις 18 Ιανουαρίου θα κοντεύει να συμπληρωθεί ένας μήνας από την έναρξη της σεζόν, οπότε θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το κατά πόσο αυτός ο στόχος είναι ρεαλιστικός.

Στο Μπρούκλιν οι Μπακς ενδέχεται να δώσουν ένα από τα πιο δυνατά τους τεστ κόντρα σε μία ανατολική ομάδα που έχει ίδιους στόχους με αυτούς. Αν ο Ντουράντ και ο Ίρβινγκ είναι καλά, προβλέπεται σπουδαίο παιχνίδι.

21 Ιανουαρίου 2021: Μπακς - Λέικερς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Το παιχνίδι που έχουν κυκλώσει οι περισσότεροι φίλοι των Μπακς, για ευνόητο λόγο: Θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητής του ΝΒΑ, τους Λέικερς, που θέλουν να επαναλάβουν το ίδιο και φέτος.

Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις θα βρεθούν στο Μιλγουόκι στις 21 Ιανουαρίου 2021 και θα θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους σφετεριστές του τίτλου Μπακς, αλλά και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το κίνητρο και των δύο πλευρών αναμένεται να είναι τεράστιο.

24 Ιανουαρίου 2021: Μπακς - Χοκς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και ο λόγος δεν είναι τόσο η ενίσχυση των Χοκς, που ακόμα και μετά τις σημαντικές κινήσεις που έκαναν μοιάζει δύσκολο να στοχεύσουν πιο ψηλά από την 7η θέση. Το θέμα ωστόσο είναι ότι μία από αυτές τις κινήσεις ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, την απόκτηση του οποίου νόμιζαν ότι είχαν “κλειδώσει” οι Μπακς πριν η υπόθεση της ανταλλαγής του από τους Κινγκς εξελιχθεί σε φιάσκο.

Το Μιλγουόκι ήθελε πολύ τον Σέρβο και σκόπευε να του δώσει σημαντικό ρόλο. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι στην Ατλάντα θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ενώ πήρε και καλύτερο συμβόλαιο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε λοιπόν τόσο πώς θα τον υποδεχθούν οι Μπακς, όσο και τι θα δείξει ο ίδιος στο παρκέ κόντρα στην παραλίγο ομάδα του.

29 Ιανουαρίου 2021: Πέλικανς - Μπακς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Ένα θαύμα της φύσης κόντρα σε ένα άλλο θαύμα της φύσης. Ή, αλλιώς, Γιάννης Αντετοκούνμπο εναντίον Ζάιον Γουίλιαμσον, σε ένα ματσάρισμα που – κυρίως στις ΗΠΑ – περιμένουν με ανυπομονησία, αφού ψάχνουν με μανία έναν συμπατριώτη τους που θα εξελιχθεί σε τεράστιο σταρ.

Ο Γιάννης και ο Ζάιον είναι δεδομένο ότι αρκετές φορές θα βρεθούν ο ένας στον δρόμο του άλλου, όπως έγινε και στην περσινή τους αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα αναμένεται... εκρηκτικό.

8 Φεβρουαρίου 2021: Νάγκετς - Μπακς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Οι Νάγκετς φάνηκε να δέχονται ισχυρό πλήγμα στην offseason με την απώλεια των Τζεράμι Γκραντ. Εξακολουθούν όμως να είναι η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο. Ο καθένας με τον τρόπο του όμως έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας του, κάτι που κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι. Bonus φυσικά η μονομαχία του Τζαμάλ Μάρεϊ με τον Τζρου Χόλιντεί.

28 Φεβρουαρίου 2021: Μπακς – Κλίπερς

Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το συγκεκριμένο ζευγάρι, ωστόσο έστω για τυπικούς λόγους αυτό είναι κάτι που πρέπει να γινει: Την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη λοιπόν, οι Μπακς θα υποδεχθούν τους Κλίπερς, σε ένα παιχνίδι που θα τραβήξει πολλά βλέμματα.

Από τη μία πλευρά θα είναι ο Γιάννης παρέα με τον Χόλιντεϊ, τον Κρις Μίντλετον. Από την άλλη το δίδυμο των Κουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, παρέα με μία σειρά από δυναμικούς ρολίστες όπως ο Μόρις, ο Μπέβερλι και ο Ιμπάκα. Αυτό το παιχνίδι, δεν χάνεται.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ