ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Μπακς - Νετς 127-104: Επίδειξη δύναμης του Αντετοκούνμπο και των Μπακς απέναντι στους διεκδικητές Νετς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Μπλέικ Γκρίφιν, κατά την πρεμιέρα των Μπακς με τους Νετς στο Μιλγουόκι
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Μπλέικ Γκρίφιν, κατά την πρεμιέρα των Μπακς με τους Νετς στο Μιλγουόκι AP PHOTO/MORRY GASH

Οι Μπακς είχαν τέσσερις απουσίες, έχασαν τον Τζρου Χόλιντεϊ, όμως ο κόσμος τους έδωσε απίστευτη ενέργεια στην τελετή για τα δαχτυλίδια του περσινού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η παρέα του απίστευτου Γιάννη Αντετοκούνμπο (32/14/7) να πάρει τη νίκη με 127-104 στην opening night της σεζόν 2021/22.

Η opening night της σεζόν 2021/22 δεν έμοιαζε με καμία, για τους Έλληνες fans του ΝΒΑ. Οι Μπακς του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο πήραν τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος σε μια υπέροχη, συγκινητική τελετή στο Fiserv Forum και στη συνέχεια κατασπάραξαν με 127-104 την ομάδα που οι περισσότεροι θεωρούν πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Τους Μπρούκλιν Νετς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι, μπήκε στο ματς σαν αγρίμι, καρφώνοντας και μοιράζοντας τάπες, φλέρταρε με το double-double από το έβδομο λεπτό, ήταν συγκλονιστικά συγκεντρωμένος, επιτέθηκε όποτε βρήκε χώρους, πάσαρε εξαιρετικά στον ελεύθερο παίκτη και αν ο Γκρέισον Άλεν ήταν πιο εύστοχος από την περιφέρεια, θα είχε γράψει το πρώτο triple-double στο πρώτο ματς της σεζόν. Τελικά έκλεισε τον αγώνα με 32 πόντους (11/21 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 μπλοκ σε 31 λεπτά.

Το κακό νέο της βραδιάς για τα Ελάφια ήταν ο τραυματισμός του Τζρου Χόλιντεϊ, που υπεστη κάκωση στην φτέρνα με αποτέλεσμα να μη γυρίσει για το β' μέρος. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε τους Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ρόντνι Χουντ, Σέμι Οτζελέγε, Μπόμπι Πόρτις, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε το ντεμπούτο του παίζοντας 76 δευτερόλεπτα στο φινάλε, οι Τζάστιν Ρόμπινσον - Σάντρο Μαμουκελασβίλι έχουν Two-Way συμβόλαια και κάπως έτσι στο rotation βρέθηκαν μόλις οκτώ παίκτες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απίθανο ματς από τον Πάτι Μιλς που έκανε θραύση με τα περιφερειακά του σουτ (21 πόντοι, 7/7 τρίποντα), εκλάμψεις είχαν ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κέβιν Ντουράντ που έβαλαν πολλά δύσκολα σουτ, αλλά είχαν και αρκετά άστοχα τελειώματα σε θεωρητικά εύκολες προσπάθειες. Το Μπρούκλιν έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, στη δεύτερη πεντάδα βρίσκονταν ο Μιλς, ο Τζέιμς Τζόνσον, ο Μίλσαπ και ο Όλντριτζ, όμως κάτι λείπει από τον Στιβ Νας για να θεωρηθεί η ομάδα του πραγματικά σπουδαία. Ίσως ο Καϊρί Ίρβινγκ, ίσως κάτι άλλο, πιο δυναμικό στην front line.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:00 ώρα Ελλάδας) με τους Χιτ στο Μαϊάμι, σε άλλο ένα πολύ δυνατό τεστ νωρίς στην κανονική περίοδο.

Ο αγώνας

Με τους Χόλιντεϊ, Άλεν, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ άνοιξε το ματς το Μιλγουόκι, με τον Γιάννη να έχει 4 πόντους από 2/6 σουτ στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά και πέντε ριμπάουντ, με τα επιθετικά να δείχνουν την μανία του από την πρώτη φάση της σεζόν. Το 15-8 στο 5' από το κάρφωμα του Greek Freak στον αιφνιδιασμό οδήγησε στο πρώτο timeout του Στιβ Νας, για να προκύψει από αυτό το τρίποντο του Γιάννη για το 18-8, με τον κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ να έχει 9 πόντους και 7 ριμπάουντ πολύ νωρίς στο ματς. Οι πρώτες ανάσες ήρθαν για εκείνον στο 8' (13/8/1/1), με τον Κόνατον να εκτοξεύει τη διαφορά στους 16 (28-12), την άμυνα να κάνει πράγματα και θαύματα και τον Χόλιντεϊ να βάζει κι άλλο σουτ για το 31-12 στο ένατο λεπτό.

Το 37-25 της πρώτης περιόδου ήταν εντυπωσιακό για τους Μπακς, όμως ο Μιλς κι ο Χάρντεν βρήκαν γρήγορα το χέρι τους, έβαλαν περιφερειακά σουτ και μείωσαν στους οκτώ (42-34), την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με τους Νουόρα - Μαμουκελασβίλι μαζί στην πεντάδα. Τι ακολούθησε; Ασίστ του Γιάννη σε Άλεν και Λόπεζ για το 53-37, με τον Χάρντεν να γυρίζει στον ρόλο του γκρινιάρη, τον Μίντλετον να μην βλέπει τους κοντούς αντιπάλους στο ποστ και τον Ντουράντ να επιστρέφει για να ηγηθεί ενός μίνι ξεσπάσματος που βοήθησε το Μπρούκλιν να μειώσει στους έξι (61-55). Το σκορ του ημιχρόνου ήταν δίκαιο σύμφωνα με την συνολική εικόνα των δύο ομάδων, που είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για το β' μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν απαιτητικά για τους Μπακς, με τον Αντετοκούνμπο να συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς, τον Ντουράντ να απαντάει και τον Μπουντενχόλζερ να μην έχει πια τον τραυματία Χόλιντεϊ. Το 81-70 στο 29' και το 84-73 από τρίποντο του Νουόρα ήταν δύο σημεία που κράτησαν το Μπρούκλιν σε καλή απόσταση όταν όλα έδειχναν με το μέρος του, με τον προπονητή του Μιλγουόκι να διαχειρίζεται σοφά τα λεπτά του Γιάννη που έμενε στον πάγκο όσο η διαφορά ήταν γύρω στους δέκα πόντους. Με το rotation να περιλαμβάνει πια οκτώ παίκτες, το ζητούμενο για τους Μπακς ήταν να αντέξουν μέχρι το φινάλε.

Το 97-85 της τρίτης περιόδου ήταν σπουδαίο, το 106-93 στο 40' ήταν ακόμη πιο σπουδαίο καθώς ο Αντετοκούνμπο κι ο Νουόρα έκαναν τη δουλειά τους εντός ρακέτας και εκτός τριπόντου, με τον Νιγηριανό να κόβει στα ίσα τον Ντουράντ πριν ο Άλεν με τρίποντο γράψει το 109-93! Στο 42' ο Γιάννης έμεινε από ανάσες και ζήτησε αλλαγή, με το σκορ στο 112-95 και με τον προπονητή του να καλεί timeout. Η διαφορά ήταν μεγάλη για να ανατραπεί, όσο κι αν ο Ντουράντ πάλευε, όσο κι αν οι Νετς πίστευαν ότι ένα μεγάλο comeback ήταν πιθανό. Στο τέλος της βραδιάς νίκησε η καλύτερη ομάδα, αυτή με τα περισσότερα προβλήματα, εκείνη που ελάχιστοι θεωρούν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 37-25, 66-59, 97-85, 127-104

ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Γ. Αντετοκούνμπο 32 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μίντλετον 20 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Λόπεζ 8 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (2), Άλεν 10 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Μαμουκελασβίλι, Θ. Αντετοκούνμπο 6, Νουόρα 15 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κόνατον 20 (4), Χιλ 1, Ρόμπινσον 3 (1), Καλαϊτζάκης

ΝΕΤΣ (Νας): Ντουράντ 32 (3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Γκρίφιν 6 (5 ριμπάουντ), Κλάξτον 12 (7 ριμπάουντ), Χάρις 9 (3), Χάρντεν 20 (4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Μίλσαπ, Τζόνσον, Όλντριτζ 1, Μιλς 21 (7/7 τρίποντα), Κάρτερ, Μπράουν, Μπέμπρι, Τόμας 2

Τα ομαδικά στατιστικά των Μπακς: 31/60 δίποντα, 17/45 τρίποντα, 14/18 βολές, 54 ριμπάουντ, 25 ασίστ, 8 κλεψίματα, 9 κοψίματα, 7 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά των Νετς: 20/52 δίποντα, 17/32 τρίποντα, 13/23 βολές, 44 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 3 κλεψίματα, 9 κοψίματα, 12 λάθη

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Σπύρο Καβαλιεράτο σχολίασαν live την πρεμιέρα των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το Fiserv Forum.

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ