NBA

Μπακς - Μάβερικς 103-114: Μοναχικός Αντετοκούνμπο στην πρόβα τζενεράλε της πρεμιέρας με τους Νετς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας των Μπακς με αντίπαλο τους Μάβερικς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας των Μπακς με αντίπαλο τους Μάβερικς AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε θραύση (26 πόντοι και 10 ριμπάουντ σε 25 λεπτά), όμως οι Μπακς ηττήθηκαν στο Μιλγουόκι από τους Μάβερικς (103-114) που δεν είχαν τους Ντόντσιτς, Χάρνταγουεϊ, Πορζίνγκις, λίγες ημέρες πριν από την opening night και το παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ήλπιζε το πέμπτο -και τελευταίο- ματς της preseason να λειτουργήσει ως μια δυνατή πρόβα-τζενεράλε εν όψει της opening night, στην οποία ο μπασκετικός πλανήτης θα παρακολουθήσει τους πρωταθλητές του ΝΒΑ απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς του Τζέιμς Χάρντεν και του Κέβιν Ντουράντ. Οι Μάβερικς ταξίδεψαν πλήρεις στο Μιλγουόκι, όμως ο Τζέισον Κιντ αποφάσισε να ξεκουράσει τους τρεις καλύτερους παίκτες του (Λούκα Ντόντσιτς, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Κρίσταπς Πορζίνγκις), ακόμη κι έτσι όμως η δουλειά έγινε.

Η ομάδα του Ντάλας πήρε τη νίκη και την πήρε με άνεση (114-103) και με πολύ πιο ισορροπημένο μπάσκετ, για να δείξει στους Μπακς ότι κάθε αγώνας θα είναι φέτος "πόλεμος" καθώς οι πάντες θα θέλουν να κερδίσουν τους πρωταθλητές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε 25 λεπτά για να σκοράρει 26 πόντους (7/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/9 βολές), να μαζέψει 10 ριμπάουντ, να μοιράσει δύο ασίστ και να κλέψει μία μπάλα, ήταν όμως υπερβολικά μόνος στο κομμάτι του αγώνα που μέτρησε. Γκρέισον Άλεν και Τζρου Χόλιντεϊ ακολούθησαν, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να προσθέτουν τέσσερις και δύο πόντους σε 18 και σε πέντε λεπτά συμμετοχής.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 24 λεπτά και ο Τρέι Μπερκ με 14 πόντους σε 16 λεπτά ήταν οι δύο που ξεχώρισαν από τους Μάβερικς, οι οποίοι έπαιξαν με κίνητρο, τόσο για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και για να κερδίσουν πόντους και λεπτά στο rotation εν όψει της κανονικής περιόδου.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς η πρεμιέρα της σεζόν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10) απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς, με τους Ντάλας Μάβερικς να έχουν μπροστά τους αρκετές ημέρες ξεκούρασης καθώς η δική τους πρώτη αποστολή είναι αυτή απέναντι στους Χοκς, στην Ατλάντα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/10).

Ο αγώνας

Με τους Χόλιντεϊ, Άλεν, Νουόρα, Γιάννη, Λόπεζ άνοιξε το ματς ο Μπουντενχόλζερ, για να δει τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει τρίποντο στην πρώτη επίθεση, ένα απίθανο κάρφωμα λίγο μετά και συνολικά επτά πόντους μέχρι το πρώτο timeout στο 5'. Ο coach Bud δεν τον τράβηξε νωρίς για τις πρώτες ανάσες, ο Greek Freak έφτασε τους 14 πόντους στο 9' (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα), όμως στο τέλος της πρώτης περιόδου οι Μάβερικς είχαν το προβάδισμα (30-29).

Ο Γιάννης γύρισε για την έναρξη της δεύτερης, όμως οι Μάβερικς είχαν βρει καλό ρυθμό στην επίθεση και με τρίποντο του πρώην Μπακ, Στέρλινγκ Μπράουν, πήγαν και στο +9 (49-40) ακριβώς στα μέσα του δωδεκαλέπτου. Ο Κλέμπερ έκανε σημαντική ζημιά από την περιφέρεια, αυτός έστειλε τη διαφορά στους 15 (45-60) πριν ο Μπερκ βάλει κι αυτός σουτ για το 47-67. Οι Μπακς έπαιζαν πολύ άσχημα στην επίθεση, οι συνεργασίες τους δεν οδηγούσαν σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, η άμυνά τους έμοιαζε ανήμπορη να σταματήσει τον Τζέιλεν Μπράνσον και τις διεισδύσεις του και το -17 του ημιχρόνου έμοιαζε βαρύ.

Και όντως ήταν. Οι Μπακς άνοιξαν το β' μέρος με τον Κόνατον στη θέση του Νουόρα, μείωσαν μέχρι τους 12, όμως ένα μικρό 0-5 των Μάβερικς με κάρφωμα του Φίνι-Σμιθ και τρίποντο του Μπράνσον έγραψε το 62-79. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έκανε και το 62-83, με τον Μπουντενχόλζερ να αδειάζει τον πάγκο του, να ρίχνει στο ματς και τον Καλαϊτζάκη και να σκέφτεται ακόμη περισσότερο τον αγώνα με τους Νετς, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αν και ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με τους Χόλιντεϊ, Άλεν, Κόνατον, Λόπεζ στο παρκέ, ο Μπουντενχόλζερ κατάλαβε ότι δεν είχε νόημα να καταπονεί τους σημαντικούς του παίκτες, άδειασε τον πάγκο του, έπαιξε με τους Ρόμπινσον, Γουότερς, Νουόρα, Θανάση, Μαμουκελασβίλι, έδωσε garbage time στον Καλαϊτζάκη και συμβιβάστηκε με την ανωτερότητα των Μάβερικς που πήραν με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-30, 50-67, 77-91, 103-114

ΜΠΑΚΣ: Γιάννης Αντετοκούνμπο 26 (2/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Νουόρα 15 (1/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λόπεζ 10 (2/4 τρίποντα), Χολιντέι 13 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Άλεν 13 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μαμουκελασβίλι 4 (6 ριμπάουντ), Θανάσης Αντετοκούνμπο 4 (3 ασίστ), Καλαϊτζάκης 2, ΝτεΛοριέ, Γουότερς 2, Κόνατον 7 (1/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χιλ 4, Ρόμπινσον 3 (1 τρίποντο)

ΜΑΒΕΡΙΚΣ: Φίνι-Σμιθ 7 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κλέμπερ 9 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Στέρλινγκ Μπράουν 11 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πάουελ 12 (2/3 τρίποντα), Μπράνσον 17 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαντ 9 (1 τρίποντο, 2 κλεψίματα), Ομορούγι 4 (5 ριμπάουντ), Μαριάνοβιτς 8, Κόλι-Στάιν 2, Μόουζες Μπράουν 6 (8 ριμπάουντ), Μπερκ 14 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τζόουνς 2, Ντιλικινά 3(1/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Γκριν 7 (1), ΜακΛάφιν 3 (1)

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ