EUROLEAGUE

Μπάγερν - Παναθηναϊκός 76-71: Δεν είχε αντίδοτο για τον Μπάλντουιν

Ο Μάριο Χεζόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μπάγερν
Ο Μάριο Χεζόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάλεψε στο Audi Dome, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Η Μπάγερν πήρε τη νίκη (76-71) και παρέμεινε στην τετράδα. Τρίτη σερί ήττα -μετά το κύμα κορονοϊού- για το τριφύλλι. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γουέιντ Μπάλντουιν με 27 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λύγισε από τα προβλήματα απουσιών (Νεμάνια Νέντοβιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου) και την αστοχία στις βολές, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάγερν (76-71) στο Audi Dome, για την 28η αγωνιστική της EuroLeague. Το τριφύλλι βρέθηκε μέχρι το +11 στο 17ο λεπτό, σταδιακά όμως η ένδεια λύσεων από τον πάγκο (κυρίως στην περιφέρεια) εξελίχθηκε σε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με αποτέλεσμα την τρίτη σερί ήττα στη διοργάνωση -όλες μετά το κύμα κορονοϊού που έπληξε τον σύλλογο.

Ο MVP

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ιδίως από το 17ο λεπτό κι έπειτα. Ήταν αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση της γερμανικής ομάδας από το -11 (24-35). Αρχικά με το τετράποντο που σημείωσε στο τέλος της δεύτερης περιόδου, κι εν συνεχεία με τα συνεχόμενα καλάθια που έβαλε στην τρίτη. Ο πρώην ερυθρόλευκος περιφερειακός τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους (από 7/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος και 7 κερδισμένα φάουλ σε 30'53'' συμμετοχής.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Δύο ήταν, όχι ένας. Ο Σέλβιν Μακ και ο Χάουαρντ Σαντ Ρος δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στο ελάχιστο την ομάδα τους, ιδίως μετά από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν επί της ουσίας ο λόγος που ο Όντεντ Κάτας είχε δεμένα χέρια στο κομμάτι της διαχείρισης των περιφερειακών του, δεδομένου ότι οι δυο τους τελείωσαν με 7 πόντους (από 2/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 9 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε με 17/28 βολές (60.7%), στοιχείο που έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι είχαν συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά από νωρίς και οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να πάνε στην γραμμή. Πέταξαν πολλές βολές όμως στα σκουπίδια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Άαρον Γουάιτ, ο οποίος είχε 1/4 βολές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Όντεντ Κάτας ξεκίνησε με τον Μάριο Χεζόνια στο "2" και μια πολύ ψηλή πεντάδα (ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν βασικός αυτή τη φορά), θέλοντας να ποντάρει τα πάντα στο μέγεθος. Κι όντως, κέρδισε πολλά από νωρίς. Οι πράσινοι έλεγξαν την δράση στις δύο ρακέτες, με τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ/φόργουορντ σε ρόλο οργανωτή και εκτελεστή, διατηρώντας ένα προβάδισμα, που έφτασε μέχρι το +7 (14-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου χάρη στο κάρφωμα που έκανε ο Ζακ Όγκαστ με την ολοκλήρωσή της.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έμοιαζαν να είναι εκτός ρυθμού, δεδομένου ότι αδυνατούσαν να απειλήσουν με συνέπεια τόσο από μακριά όσο κι από κοντά. Ο Γουέιντ Μπάλντουιν πήρε πρωτοβουλίες, πλην όμως έβρισκε πάντα ένα ή δύο κορμιά να τον περιμένουν μέσα στο καλάθι. Κάπως έτσι, κι από την στιγμή που οι πράσινοι πήραν πόντους από τα 6μ75, η διαφορά έφτασε μέχρι το +11 (24-35) για την ελληνική ομάδα στο 17ο λεπτό, σημείο στο οποίο ο προπονητής της Μπάγερν υποχρεώθηκε να καλέσει τάιμ άουτ.

Κι όταν οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στο παρκέ ήταν σαν να είχε γυρίσει ο διακόπτης. Οι μεν τα έκαναν όλα εξαιρετικά, οι δε όλα λάθος. Εξ ου κι η πλήρης ανατροπή σκηνικού, που ολοκληρώθηκε με το... τετράποντο του Γουέιντ Μπάλντουιν (κάκιστη η αντίδραση/διαχείριση της κατάστασης από τον Γιώργο Καλαϊτζάκη που μπήκε για να παίξει την τελευταία άμυνα του πρώτου μέρους), το οποίο έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια, όντες στο +1 (37-36).

Για αρκετή ώρα στο τρίτο δεκάλεπτο, οι πράσινοι ήταν εκτός ρυθμού. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η παρουσία του Σέλβιν Μακ στην πεντάδα δε, μόνο καλό δεν έκανε. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με τον Γουέιντ Μπάλντουιν εν τω μεταξύ να βρίσκει ρυθμό και να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ήταν αυτός που έχτισε το +8 (52-44 στο 26') για την Μπάγερν, σε ένα χρονικό σημείο που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμοιαζε να μένει από καθαρό μυαλό.

Η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στην πεντάδα όμως, σε συνδυασμό με τις λύσεις που έδωσε ο Ζακ Όγκαστ από το "5" άλλαξαν τα δεδομένα. Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας (είχε αποχωριστεί την γραβάτα του) ξαναπάτησαν το γκάζι και με τον 27χρονο γκαρντ σε πρωταγωνιστικό ρόλο ανέκτησαν -μετά από ώρα- το προβάδισμα για το +2 (57-59) του 31ου λεπτού.

Από εκεί κι έπειτα, όμως δεν υπήρχαν οι δυνάμεις για κάτι καλύτερο. Ειδικά από την στιγμή που ο Όντεντ Κάτας δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τους κοντούς του. Ο Σέλβιν Μακ και ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ήταν ωσεί παρόντες, δεν προσέφεραν δημιουργική ασφάλεια και εκτέλεση, την ίδια ώρα που οι πράσινοι ήταν πολύ άστοχοι από την γραμμή των βολών (60.7%) και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Μπάγερν είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ από το 34ο λεπτό.

Έτσι, κι αφού ο Γουέιντ Μπάλντουιν συνέχισε να κάνει τα... δικά του, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη (76-71) και διατηρήθηκαν στην τετράδα της κατάταξης. Την ίδια ώρα, το τριφύλλι έφτανε τις τρεις σερί ήττες, όλες μετά το κύμα κορονοϊού που χτύπησε την ομάδα.

Διαιτητές: Πέρεθ - Ντιφάλα - Ράτσις.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ Μπαμπ 2 (1/6 σουτ), Μπάλντουιν 27 (7/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 7 κερδισμένα φάουλ), Κράμερ, Σίλεϊ (0/3 σουτ), Ρέινολντς 10, Λούτσιτς 14 (3), Τσίπσερ 7 (1), Γκιστ 5 (5 ριμπάουντ), Τζόνσον 4, Σίσκο 3, Ραντόσεβιτς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Κάτας): Μακ 5 (1/4 σουτ, 4 λάθη), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα), Μποχωρίδης 10 (2), Όγκαστ 8 (4/5 δίποντα), Χεζόνια 14 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 μπλοκ), Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης, Γουάιτ 5 (1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μήτογλου 6, Μπεντίλ 8 (8 ριμπάουντ, 4 λάιη), Σαντ Ρος 2 (1/6 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη).

Ομαδικά στατιστικά - Μπάγερν: 20/40 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 15/18 βολές, 30 ριμπάουντ (24+6), 13 ασίστ, 12 κλεψίματα, 11 λάθη, 4 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 21/36 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 17/28 βολές, 38 ριμπάουντ (27+11), 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 16 λάθη, 4 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/3, 21:00), ενώ η Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Μπασκόνια (12/3, 20:00).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ