ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Μορασκίνι για την τιμωρία του για ντόπινγκ: "Είναι άδικο αυτό που έγινε, οι ομάδες πρέπει να δίνουν λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύονται"

Ο Μορασκίνι με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο
Ο Μορασκίνι με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ρικάρντο Μορασκίνι μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας - που αποδείχθηκε ότι οφειλόταν σε σπρέι της συζύγου του - δηλώνοντας ότι ήταν άδικη η τιμωρία του και αυτό που τον βασάνισε περισσότερο ήταν η πολύμηνη αναμονή μέχρι την έκδοση απόφασης.

Ήταν Οκτώβριος όταν ο Ρικάρντο Μορασκίνι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, μόνο και μόνο για να αποδειχθεί μερικές εβδομάδες αργότερα ότι αυτό συνέβη για έναν απίθανο λόγο: Ένα σπρέι που χρησιμοποίησε η σύζυγός του λόγω ενός τραυματισμού που είχε σε δάκτυλο του χεριού της, με το φάρμακο να περιέχει την ουσία κλοστεβόλη.

Ο Ιταλός γκαρντ είχε καταθέσει τα πειστήρια, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να αποφύγει την τιμωρία, αφού του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου. Στο τέλος μάλιστα ο Μορασκίνι έπρεπε να αισθάνεται και... τυχερός που δεν του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων χρόνων όπως προβλέπεται βάσει κανονισμού για χρήση αναβολικών. Μήνες αργότερα ο Μορασκίνι αποφάσισε να μιλήσει για το θέμα στην "La Repubblica" και δεν έκρυψε την στεναχώρια του για ό,τι έγινε.

"Έδειξα στην επιτροπή το VIDEO με το τραυματισμένο δάκτυλο της συζύγου μου με την ημερομηνία του τραυματισμού της. Το να προσπαθήσω να "κλέψω" ήταν αδύνατο, για αυτό προτάθηκε ένας χρόνος αποκλεισμός αντί για τέσσερα χρόνια που προβλέπεται" δήλωσε αρχικά ο Μορασκίνι, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό που έγινε και λυπάμαι που το περνάνε και άλλοι αθλητές. Δεν ήξερα τι φάρμακο έδωσε ο φαρμακοποιός στην σύζυγό μου, ούτε ότι περιείχε απαγορευμένη ουσία. Οι ομάδες πρέπει να δίνουν στους αθλητές μία λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύονται και πρέπει να αποφεύγουν".

Κλείνοντας μάλιστα το θέμα, ο Μορασκίνι υποστήριξε ότι δεν έκανε έφεση κατά της απόφασης επειδή όλη η διαδικασία ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα: "Συνειδητοποίησα ότι αν κάνω έφεση τότε η απόφαση θα έβγαινε μετά το τέλος της σεζόν. Περίμενα 2.5 μήνες για την πρώτη απόφαση και άλλο 1.5 μήνα μετά την πρώτη έφεση που έκανα. Δεν είναι σωστό αυτό. Καταλαβαίνω την μάχη εναντίον του ντόπινγκ, αλλά η διαδικασία είναι αργή".

Για την ιστορία, η τιμωρία του Μορασκίνι λήγει στις 20 Οκτωβρίου και τότε θα μπορεί να επιστρέψει στην δράση, ενώ μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις από τις 20 Αυγούστου. Η νέα σεζόν θα τον βρει στην Βενέτσια.

TAGS ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ