NBA

Μόνο εμβολιασμένοι παίκτες των Λέικερς και των Κλίπερς θα μπορούν να αγωνίζονται στους αγώνες στο Λος Άντζελες

Οι Γουέστμπρουκ και Ρόντο σε αγώνα των Λέικερς
Οι Γουέστμπρουκ και Ρόντο σε αγώνα των Λέικερς Ⓒ 2021 ROSS D. FRANKLIN/ ASSOCIATED PRESS

Το Λος Άντζελες ακολούθησε το παράδειγμα της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο απαγορεύοντας την είσοδο των ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, κάτι που σημαίνει ότι μόνο μόνο εμβολιασμένοι παίκτες των Λέικερς και των Κλίπερς θα αγωνίζονται στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων.

Η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έκαναν πριν μερικές εβδομάδες την αρχή αποφασίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων. Σε λίγο καιρό θα ισχύει πλέον το ίδιο και στο Λος Άντζελες.

Όπως ανακοινώθηκε, στο Λ.Α αποφασίστηκε ότι από τις 4 Νοεμβρίου οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε μία σειρά από κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, γυμναστήρια, μπαρ και γήπεδα μπάσκετ. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας ή έχουν πάρει εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν μαζί τους αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών. Κοινώς, μόνο οι εμβολιασμένοι παίκτες των Λέικερς και των Κλίπερς θα μπορούν να προπονηθούν και να πάρουν μέρος σε αγώνες στο Λος Άντζελες.

Οι δύο ομάδες έχουν γνωστοποιήσει ότι όλοι οι παίκτες τους είναι εμβολιασμένοι. Την ίδια στιγμή ωστόσο, αυτή η απόφαση αρχικά τους περιορίζει στην περίπτωση που αποφασίσουν να κάνουν κάποια ανταλλαγή ή να αποκτήσουν κάποιον free agent, αφού αν αυτός ο παίκτης είναι ανεμβολίαστος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Παράλληλα, προς το παρόν στο Λος Άντζελες φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο με την ίδια λογική που εφαρμόζται σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων δεν χρειάζεται να είναι εμβολιασμένοι. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ