EUROCUP

Μονακό - Ούνικς Καζάν 89-87: Ανατροπή και "πριγκιπικό" προβάδισμα τίτλου με μοιραίο Θίοντορ

Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Γκραν Κανάρια
Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Γκραν Κανάρια YOUTUBE

Η Μονακό ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα στους τελικούς του EuroCup επικρατώντας της Ούνικς με 89-87. Μοιραίος για τους Ρώσους ο Θίοντορ στο τέλος.

Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές, η Μονακό επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 89-87 στον πρώτο μεταξύ τους τελικό και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του EuroCup. Μοιραίος για την Ούνικς ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ με κρίσιμα λάθη στο τέλος καθώς και το χαμένο τελευταίο σουτ που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το πρώτο μισό του αγώνα ανήκε καθαρά στην Ούνικς που με καλή δημιουργία και εντυπωσιακές φάσεις προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους. Η συνέχεις όμως ανήκε στην Μονακό η οποία με αντεπίθεση διαρκείας επέστρεψε στο ματς, προηγήθηκε με μικρή διαφορά και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε νεύρα και λάθη.

Ο πρωταθλητής θα κριθεί στις δύο νίκες με την Μονακό να έχει εξασφαλίσει ήδη τη μία και να χρειάζεται μία ακόμα για να κλείσει "ονειρικά" την ευρωπαϊκή της σεζόν. Θυμίζουμε ότι και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην EuroLeague της επόμενης σεζόν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μονακό ξεκίνησε εντυπωσιακά με κάρφωμα του Λεζόρτ και τρίποντο του Νάιτ παρά την σκληρή άμυνα της Ούνικς στο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από την περίμετρο (3/3 τρίποντα), την ώρα που η Ούνικς φαινόταν νευρική. Η ομάδα του Μίτροβιτς βρέθηκε να προηγείται από νωρίς με διψήφια διαφορά (13-2), με την Ούνικς να προσπαθεί να "ζεσταθεί". Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους σκορ 12-2 πήραν προβάδισμα στο ματς, το οποίο δεν απώλεσαν ως το τέλος της περιόδου και έδειξαν να συνέρχονται από το νωθρό τους ξεκίνημα.

Η ομάδα του Πρίφτη μπήκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάλεψε για κάθε κατοχή, ωστόσο η Μονακό βρήκε και πάλι τον τρόπο να περάσει μπροστά στο σκορ. Με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια, η Ούνικς πήγε προηγούμενη με δύο πόντους στα αποδυτήρια, δείχνοντας ένα εμφανώς βελτιωμένο πρόσωπο και με τον Θίοντορ σε χρέη δημιουργού με τέσσερις ασίστ.

Οι Ρώσοι συνέχισαν με τον ρυθμό της δεύτερης περιόδου και στο ξεκίνημα της τρίτης, ανεβάζοντας αμέσως τη διαφορά στους εφτά πόντους. Η Μονακό αδυνατούσε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι με την ίδια ευκολία που το έκανε η Ούνικς και βρέθηκε να κυνηγάει με διψήφια διαφορά. Συνεχόμενα λάθη των Ρώσων και άστοχες επιθέσεις, έδωσαν το δικαίωμα στους Μονεγάσκους να τρέξουν ένα σερί 9-0 και να φέρουν το ματς στα ίσα (59-59 στο 28'). Η ομάδα του Πριγκιπάτου δεν δίστασε να προσπεράσει την Ούνικς λίγο αργότερα με δύο πόντους και να αναγκάσει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σε αχρείαστα λάθη.

Με δέκα λεπτά να απομένουν για το τέλος του πρώτου τελικού και τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μόλις ένας πόντος, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια. Με 65 δευτερόλεπτα στο ρολόι και την Μονακό να προηγείται με έναν, ο Θίοντορ έκανε τα πάντα για την Ούνικς, σκόραρε και έδωσε νέο προβάδισμα στην Ούνικς. Ο Νάιτ με κερδισμένο φάουλ και 2/2 βολές έβαλε και πάλι μπροστά τη Μονακό με 27 δευτερόλεπτα να απομένουν. Με τον Τζόρνταν Θίοντορ να είναι μοιραίος για την Ούνικς με ένα λάθος και ένα χαμένο σουτ στο τέλος, η νίκη και το προβάδισμα πήγε στη Μονακό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο, Πέτεκ, Αλιάγκα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 42-44, 65-64, 89-87.

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Μποστ 16 (4/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6 ασίστ), Ντεμαχίς 3, Ίγκλις 1, Νάιτ 14 (4/9 δίποντα. 6 ριμπάουντ), Εντουέ 4 (4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γιεγκουέτ, Ο'Μπράιαν 11 (2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Λεζόρτ 17 (5/7 δίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκρέι 23 (5/10 δίποντα, 4 ριμπάουντ).

ΟΥΝΙΚΣ (Πρίφτης): Μπράουν 10 (5/10 δίποντα, 2 κλεψίματα), Αντίποφ 2, Καναάν 12 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζμπάνοφ, Γουόλτερς 4, Γουάιτ 6 (5 ριμπάουντ), Κλιμένκο 22 (9/10 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Ουζίνσκι, Σμιθ 2, Χόλαντ 14 (3/4 δίποντα), Θίοντορ 15 (5/7 δίποντα, 8 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μονακό: 21/38 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 23/29 βολές, 30 ριμπάουντ (21+9), 13 ασίστ, 6 κλεψίματα, 8 λάθη, 4 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ούνικς: 30/52 δίποντα, 5/14 τρίποντα, 12/17 βολές, 31 ριμπάουντ (23+8), 16 ασίστ, 4 κλεψίματα, 10 λάθη.

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων: Μονακό και Ούνικς θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες για τον δεύτερο τελικό του EuroCup σε διάστημα τριών ημερών (30/4, 19:00).

TAGS EUROCUP ΜΟΝΑΚΟ ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ