ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήτογλου: "Μακάρι να πάμε στο Τόκιο και να έχουμε τον Γιάννη μαζί μας"

Ο Ντίνος Μήτογλου σε συνέντευξη τύπου με την Εθνική ομάδα
Ο Ντίνος Μήτογλου σε συνέντευξη τύπου με την Εθνική ομάδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Μήτογλου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή της Cosmote TV "Pick N' Roll", εξέφρασε την ευχή του να προκριθεί η Εθνική μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και να είναι στην ομάδα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 25χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντίνος Μήτογλου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Pick N' Roll" της Cosmote TV, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θα είναι χαρούμενος που θα αγωνιστεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν η Εθνική πετύχει τον στόχο της, δηλαδή την πρόκριση στην Ολυμπιάδα, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώριας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο του που θα έχει στην Επίσημη Αγαπημένη, το διαφορετικό στυλ που προσπαθήσει να περάσει ο Ρικ Πιτίνο στην ομάδα, αλλά και τον Καναδά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντίνος Μήτογλου: "Ήμουν ευχαριστημένος σε μια δύσκολη σεζόν με πολλά πάνω-κάτω, κυρίως με τον κορονοϊό. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το νταμπλ, μπορούσαμε καλύτερα στην Ευρώπη, τα παιδιά πάλεψαν, προπονητές, οργανισμός, διοίκηση και παίκτες, ελπίζω ο κόσμος να το είδε αυτό. Μας άφησε μια γλύκιλά γεύση το φινάλε".

Για το ρόλο του στην Εθνική: "Είμαι έτοιμος για την Εθνική, πήρα παιχνίδια στους ώμους, είμαι έτοιμος ν' ανταποκριθώ στην πρόκληση και ανυπομονώ να παίξω για την εθνική, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Τριάρι έχω να παίξω από τα Αστέρια με τον Θοδωρή Ροδόπουλο και λίγα διστήματα στο κολέγιο".

"Θέλει να με χρησιμοποιήσει στο 3, ό,τι χρεριαστεί του είπα. Μου είπε έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις φάσεις, το κόψιμο και να ποστάρεις ένα πιο κοντό τριάρι και γι' αυτό θα σε βάλω. Στην άμυνα θα αλλάζουμε με πλεονέκτημα στο ριμπάουντ, για να χτυπήσουμε τους αντιπάλους".

"Για το παιχνίδι με τον Καναδά: Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ο Καναδάς είναι μια Αμερική στην ουσία, με γρήγορους παίκτες και αθλητική ομάδα. Δεν θα έχουμε τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετκούνμπο, είναι πλήγμα για να ματσάρουμε την ενέργεια και την αθλητικότητά τους".

"Δεν έχουν τον Μπρουκς, τον Τόμπσον, τον Μάρεϊ, οπότε γιατί να μην το χτυπήσουμε. Ο κόουτς πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θα μας το μεταβιβάσει αυτό. Ξέρει τι πρέπει να κάνουμε".

Για το αν θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε διαφορετικό στυλ μπάσκετ στην επίθεση: "Πιστέυω ότι όλα μπορούν να γίνουν, θέλει το τρανσίζιον σε 4-5 δευτερόλεπτα κάτι που είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε αφού το ζητάει. Έχχουμε το ταλέντο και τη δυνατότητα να το κάνουμε. Θέλουμε λίγες προπονήσεις για να το βρούμε".

Για το κίνητρο να προκριθούν στους Ολυμπιακούς για να παίξουν μαζί με τον Γιάννη Αντετκούνμπο: "Είναι πολύ σημαντικό ότι αν περάσουμε ο Γιάνης Θα είναι στους Ολυμπιακούς. Ο κάθε Έλληνας παίκτης θα ήθελε να είναι συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα. Είναι σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ, τεράστιο ταλέντο. Φυσικά τον θέλουμε στην ομάδα μας και μας χαροποιεί πολύ ότι εφόσον περάσουμε να είμαστε μαζί του και να ενταχθεί στην ομάδα μας".

Για τον Κρις Πολ, τον οποίο γνωρίζει από το Σάλεμ: "Η αλήθεια είναι ότι ο Κρις απ' όταν έγινε βίγκαν και μας το είχε πει όπως και ο Ντάνκαν, να τρώμε πιο υγιεινά και ότι όντως πιο αποδοτικό και σε βοηθάει, ο Κρις Πολ το έχει αποδείξει στους αγώνες".

Για το αν θεωρεί ότι η Σανς μπορούν να φτάσουν τους τελικούς: "Πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν στους τελικούς του NBA. Έχουν μια καλή πορεία. Αν δεν τους βγουν προβλήματα και τραυματισμοί, μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι σε μια ανοδική πορεία και έχουν αυτοπεποίθηση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ