EUROLEAGUE

Μήτογλου: Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, πηγαίνει στην Αρμάνι Μιλάνο

Μήτογλου: Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, πηγαίνει στην Αρμάνι Μιλάνο
EUROKINISSI

Οριστική είναι η απόφαση του Ντίνου Μήτογλου να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, για να φορέσει τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Μετά από τέσσερις σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Ντίνος Μήτογλου αποφάσισε πως έφτασε η ώρα να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του. Ο 25χρονος φόργουορντ, ως free agent το φετινό καλοκαίρι, είχε προτάσεις και επιλογές, περίμενε να τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα στο τουρνουά Ακρόπολις και όλα δείχνουν ότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα ανακοινώσει τον νέο σταθμό του, την Αρμάνι Μιλάνο, ώστε στη συνέχεια να αναχωρήσει με την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την Βικτόρια του Καναδά στην οποία θα παλέψει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μήτογλου, ο οποίος είχε φέτος 9.3 πόντους (58% στο δίποντο, 30% στο τρίποντο, 71% στις βολές), 5.4 ριμπάουντ, μία ασίστ και 11.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 20:18 σε 34 αγώνες της κανονικής περιόδου της EuroLeague, δέχθηκε σημαντική προσφορά από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα, μπήκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού καθώς είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους ελάχιστους πρώτου επιπέδου νεαρούς Έλληνες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ωστόσο πείσθηκε από το πλάνο, από το όραμα και από τον ρόλο που του πρόσφερε η Αρμάνι Μιλάνο του Έτορε Μεσίνα και ενημέρωσε σχετικά τους πράσινους για την επιθυμία του.

Η μετακόμιση από τον 16ο της περασμένης σεζόν Παναθηναϊκό στην ιταλική ομάδα που έφτασε στο Final Four της EuroLeague είναι ένα σημαντικό βήμα για τον Μήτογλου, ο οποίος έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του το ΝΒΑ. Έπαιξε για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Wake Forest, ξέρει την αμερικανική κουλτούρα και θεωρείται δεδομένο πως αργά ή γρήγορα (το καλοκαίρι του 2022 δηλαδή) θα προσπαθήσει να χωρέσει στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα του κόσμου για να ανταγωνιστεί τους καλύτερους.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ