NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ για τη σεζόν 2021/22

Οι παίκτες των Μπακς πανηγυρίζουν τη νίκη τους στο Game 5 των NBA Finals στην έδρα των Φοίνιξ Σανς
Οι παίκτες των Μπακς πανηγυρίζουν τη νίκη τους στο Game 5 των NBA Finals στην έδρα των Φοίνιξ Σανς 2021 AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Οι πρωταθλητές Μπακς έχασαν τους Φορμπς - Τάκερ, κράτησαν τον Πόρτις, πήραν τους Χουντ - Οτζελέγε και συνεχίζουν. Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα, τους ρόλους των νέων, τους επόμενους που θα αποκτηθούν και τις περιπτώσεις των Θανάση Αντετοκούνμπο - Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Δύο εβδομάδες μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μία ημέρα μετά από το άνοιγμα της Free Agency 2021, οι άνθρωποι των Μπακς βλέπουν ότι το ρόστερ της ομάδας του Μιλγουόκι για τη σεζόν 2021/22 αρχίζει να διαμορφώνεται.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ περιμένει κλήση για να διαπραγματευθεί την επέκταση του συμβολαίου του, οι πρώτοι παίκτες αποχώρησαν, την ίδια ώρα όμως οι αντικαταστάτες τους βρέθηκαν και τα Ελάφια βλέπουν με αισιοδοξία την επόμενη χρονιά στην οποία θέλουν να κάνουν το repeat.

Ο σουτέρ Μπριν Φορμπς (10 πόντοι, 45.2% στο τρίποντο, 19.3 λεπτά σε 70 αγώνες της κανονικής περιόδου) έκανε opt-out και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα επιστρέψει, ο Πι Τζέι Τάκερ (4.3 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ ανά 29.6 λεπτά σε 23 αγώνες στα playoffs) μετακόμισε στους Μαϊάμι Χιτ, ωστόσο οι Μπακς κινήθηκαν γρήγορα για να καλύψουν αυτά τα δύο κενά.

Αρχικά κράτησαν τον Μπόμπι Πόρτις με νέο διετές συμβόλαιο 9 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια πήραν τον Σέμι Οτζελέγε (26 ετών, 1μ.98, 4.6 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ ανά 17 λεπτά την περασμένη σεζόν) για τη θέση του Τάκερ και τον Ρόντνι Χουντ (28 ετών, 2μ.03, 4.5 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ ανά 17 λεπτά σε 55 αγώνες της περιόδου 2020/21) για να γεμίσουν την περιφέρειά τους.

Ο Οτζελέγε θα έχει τον ρόλο του σκληρού, του παίκτη που θα μαρκάρει σε 2-3 θέσεις, θα πηγαίνει σε ειδικές αποστολές όταν οι Μπακς θα αντιμετωπίζουν για παράδειγμα τον Κέβιν Ντουράντ, ενώ ο Χουντ θα βρεθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον για να βρει τον καλό του εαυτό. Τη σεζόν 2017/18 είχε 16.8 πόντους ανά αγώνα στους Γιούτα Τζαζ με 39% στο τρίποντο, είναι καλός παίκτης, στάθηκε άτυχος με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, όμως παραμένει σε καλή ηλικία και αξίζει να πάρει αυτή την ευκαιρία.

Το Depth Chart των Μιλγουόκι Μπακς αυτή τη στιγμή (3/8):

PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Ελάιτζα Μπράιαντ (*)

SG: Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Πατ Κόνατον, Σαμ Μέριλ (*)

SF: Κρις Μίντλετον, Ρόντνι Χουντ, Σέμι Οτζελέγε, Τζόρνταν Νουόρα

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις

C: Μπρουκ Λόπεζ, Μαμάντι Ντιακίτε (*)

Με αστερίσκο είναι οι παίκτες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Το συμβόλαιο του Ελάιτζα Μπράιαντ θα είναι ανοιχτό έως τις 15/12, εκείνο του Σαμ Μέριλ έως τις 8/8, ενώ αυτό του Μαμάντι Ντιακίτε έως τις 15/12.

Ο πάουερ φόργουορντ Σάντρο Μαμουκελασβίλι και ο περιφερειακός Γιώργος Καλαϊτζάκης περιμένουν, θα αξιολογηθούν στο Summer League του Λας Βέγκας (8-17 Αυγούστου), με τον 23χρονο Έλληνα αθλητή να είναι πολύ πιθανό να πάρει το ένα από τα δύο Two-Way για να βρίσκεται μεταξύ G-League και ΝΒΑ, να παίρνει αγώνες για να βελτιώνεται και να παρακολουθείτε στενά από τους ανθρώπους των Μπακς.

Στο Depth Chart δεν βλέπετε τον Θανάση Αντετοκούνμπο διότι είναι free agent, όμως ο Elevator θα επιστρέψει αν δεν συμβεί κάτι εξωπραγματικό. Θα συνεχίσει να βοηθάει στις θέσεις 4-3, με τους Μπακς να γνωρίζουν ότι πλέον η προτεραιότητά τους είναι ένας πραγματικά καλός πόιντ γκαρντ που θα ξεκουράζει τον Τζρου Χόλιντεϊ ο οποίος έχει καταπονηθεί από τη σεζόν 2020/21, παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει λίγο καιρό για να ξεκουραστεί.

Με δεδομένο ότι οι Χόλιντεϊ, ΝτιΒιντσέντζο, Κόνατον, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Πόρτις, Λόπεζ στελεχώνουν τον σημαντικό κορμό της ομάδας και με επίσης δεδομένο ότι υπάρχει διαθέσιμη η Mid-Level Exception των 5.9 εκατομμυρίων δολαρίων, οι Μπακς ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μία και ίσως και μια δεύτερη καλή κίνηση για να βελτιώσουν το ρόστερ τους. Σε περίπτωση που βρεθούν αξιόλογες περιπτώσεις τότε θα είναι εύκολη η αποδέσμευση των Μπράιαντ - Μέριλ ώστε να υπάρξει αναβάθμιση στα γκαρντ, με τον Λου Γουίλιαμς να βρίσκεται στο στόχαστρο, αλλά να μην είναι ο μόνος που αρέσει.

Ο Μαλίκ Μονκ (11.7 πόντοι, 40% στο τρίποντο, 2.4 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ ανά 21 λεπτά πέρυσι) αποχώρησε από τους Χόρνετς και ακούγεται όλο και περισσότερο ως ένας επιθυμητός γκαρντ-σκόρερ για τη second unit, ο Πάτι Μιλς είναι δεδομένο ότι αρέσει στον GM, Τζον Χορστ και στον προπονητή, Μάικ Μπουντενχόλζερ, είναι όμως ακριβός και κατ' επέκταση οι Μπακς πρέπει να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση. Ίσως προς αυτή του ταλαντούχου, αλλά χιλιοταλαιπωρημένου, Ντάντε Έξουμ (26, 1μ.96) που παίζει με την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως προς εκείνη του Φρανκ Ντιλικίνα που αποχαιρετά τους Νικς.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει προσθήκη και στη φροντ λάιν, με τον Τζοκ Λάνταλ που έχει δουλέψει στο παρελθόν στο Μιλγουόκι και έχει παίξει με τους Μπακς στο Summer League του Λας Βέγκας, να είναι μια αξιόλογη και φθηνή περίπτωση με καλό potential. Με απλά λόγια, αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ, περιφερειακός σκόρερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο και συμπληρωματικός ψηλός θα είναι οι επόμενες και πιθανότατα οι τελευταίες κινήσεις για την ομάδα του Μιλγουόκι.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ