ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Μένει άστεγη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σκέφτεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη

Ο Μιλουτίνοβ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ σε αγώνα για τη VTB League
Ο Μιλουτίνοβ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ σε αγώνα για τη VTB League CSKA MOSCOW BC / TWITTER

Μπροστά σε μια άβολη κατάσταση βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας θα κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις Αλεξάντερ Γκομέλσκι με αποτέλεσμα ο σύλλογος να εξετάζει και το ενδεχόμενο της μετακόμισης σε άλλη πόλη.

Την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πηγαίνει από νίκη σε νίκη στην κανονική περίοδο της EuroLeague (πρώτη στην κατάταξη με ρεκόρ 15-5 μετά από 20 αγώνες) και θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ βρίσκεται μπροστά σε μια άβολη κατάσταση καθώς το Υπουργείο Αμύνης αποφάσισε να γκρεμίσει εξ' ολοκλήρου τις εγκαταστάσεις Αλεξάντερ Γκομέλσκι με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μείνει άστεγος!

Σύμφωνα με τα ρωσικά media, η απόφαση είναι ειλλημένη, με την ΤΣΣΚΑ να μένει άστεγη από τον Ιούνιο κι έπειτα. Η πρώτη ομάδα, η δεύτερη ομάδα και οι ακαδημίες προπονούνται σε αυτές τις εγκαταστάσεις, εκεί γίνονται οι αγώνες για την VTB League, ενώ δεν υπάρχει άλλο προπονητικό κέντρο στη Μόσχα ικανό να φιλοξενήσει έναν οργανισμό αυτού του μεγέθους.

Ο Αντρέι Βατούτιν, ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στην ΤΣΣΚΑ, παραδέχθηκε πως ο σύλλογος θα εξετάσει ακόμη και το -πιθανότατα ακραίο, αλλά υπαρκτό- ενδεχόμενο της μετακόμισης σε άλλη πόλη, χωρίς πάντως να αποκλείεται η μεταφορά του οργανισμού στη Megasport Arena στην οποία γίνονται οι αγώνες της EuroLeague. Πρόκειται για μια καλή εγκατάσταση, όχι όμως ικανή να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του συλλόγου.

Οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ ενημερώθηκαν πρόσφατα γι' αυτή την απόφαση και πρέπει να έχουν εγκαταλέιψει τις εγκαταστάσεις Αλεξάντερ Γκομέλσκι έως τα τέλη Μαΐου καθώς στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατεδάφισή τους. Το ρωσικό κράτος σκοπεύει στον ίδιο χώρο να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο σπορτς κόμπλεξ, με γήπεδα για πολλά αθλήματα, χωρίς προς το παρόν να είναι ξεκάθαρο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για τη δημιουργία του με αποτέλεσμα ο Βατούτιν και οι παράγοντες της ΤΣΣΚΑ να μη μπορούν να κάνουν έναν προγραμματισμό σε σωστές βάσεις.

"Επείγει να βρούμε νέα γραφεία. Το νέο στάδιο είναι μια άλλη συζήτηση, διότι θα χρειαστούν δύο-τρία χρόνια και πολύ μεγάλες επενδύσεις για ένα τέτοιο σχέδιο. Σκεφτόμαστε τα πάντα, ειδικά από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις ένα νέο γήπεδο στη Μόσχα. Ακόμη και για εμάς, χρειάζονται πολλά χρήματα. Η Megasport Arena ίσως είναι η λύση, δεν έχει όμως προπονητικό κέντρο και φιλοξενεί και πολλά ακόμη events" ήταν τα λόγια του Βατούτιν.

Photo credits: CSKA Moscow BC / Twitter

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ