NBA

Μεγάλη αλλαγή κανονισμού από το NBA εν όψει της σεζόν 2022/23

Μονομαχία του Σμαρτ με τον Λούνι
Μονομαχία του Σμαρτ με τον Λούνι © 2022 MICHAEL DWYER/AP IMAGES

Τιμωρία στους παίκτες που θα σταματούν αιφνιδιασμούς αποφάσισε το NBA, που θα δοκιμάσει έναν νέο κανονισμό στα Summer Leagues με στόχο να τον βάλει και στην κανονική περίοδο του νέου πρωταθλήματος.

Η... μόδα των take fouls, των φάουλ δηλαδή που έκαναν οι παίκτες για να σταματήσουν έναν αιφνιδιασμό του αντιπάλου, ήταν μία κακή μόδα που προβλημάτισε πολύ το NBA. Οι παράγοντες της Λίγκας συζήτησαν τους τελευταίους μήνες, εξέτασαν τα δεδομένα, κατάλαβαν ότι το προϊόν τους δεχόταν πλήγμα από αυτού του είδους τα φάουλ και αποφάσισαν να δοκιμάσουν στα Summer Leagues του Σαν Φρανσίσκο, του Σολτ Λέικ Σίτι και του Λας Βέγκας έναν κανονισμό που όλα δείχνουν πως θα υπάρχει και στην κανονική περίοδο.

Κάθε take foul θα δίνει στο εξής μία βολή στην αντίπαλη ομάδα, η οποία θα κρατάει και την κατοχή. Αυτά τα φάουλ που σταματούν τη ροή του αγώνα θα τιμωρούνται, ώστε οι αναμετρήσεις να έχουν καλό ρυθμό και οι γρήγορες επιθέσεις να οδηγούν σε θεαματικότερα τελειώματα. Αμέσως μετά από το Summer League του Λας Βέγκας, το Board of Governors θα αναλύσει τα στοιχεία που θα έχουν προκύψει και θα πάρει την τελική απόφαση, η οποία όλα δείχνουν πως θα είναι αυτή. Η τιμωρία των take fouls.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ