NBA

Με τον Γουίγκινς ο Καναδάς απέναντι στην Ελλάδα στο προολυμπιακό της Βικτόρια

Ο Άντριου Γουίγκινς σε φάση από αγώνα των Γουόριορς το 2021
Ο Άντριου Γουίγκινς σε φάση από αγώνα των Γουόριορς το 2021 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Και Ολίνικ και Γουίγκινς! Ο Καναδάς δυναμώνει εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά και του αγώνα με την Ελλάδα (29/6), με τον περιφερειακό των Γουόριορς να δηλώνει διαθέσιμος για τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σπουδαία νέα για το καναδικό μπάσκετ, καθώς ο Άντριου Γουίγκινς ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (25/5) πως θα παίξει με την εθνική ομάδα της χώρας του στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια με στόχο να την βοηθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 26χρονος περιφερειακός των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκλεισε την έβδομη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας με 18.6 πόντους (52.9% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 71.4% στις βολές), 4.9 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά 33.3 λεπτά σε 71 αγώνες της κανονικής περιόδου, δεν προκρίθηκε στα playoffs και θα έχει καιρό για να ξεκουραστεί πριν φορέσει τη φανέλα του Καναδά.

Ο Γουίγκινς θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα το βράδυ της 29ης Ιουνίου (02:05 τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου), με στόχο το πρώτο βήμα προς τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλα δείχνουν ότι στο πλευρό του θα έχει και τον σούπερ ψηλό των Χιούστον Ρόκετς, Κέλι Ολίνικ, που έχει δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί και αυτός με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ