NBA

Μάβερικς: Ψάχνουν για τρίτο σταρ να βάλουν στο πλευρό των Ντόντσιτς - Πορζίνγκις

Ντόντσιτς και Πορζίνγκις σε αγώνα των Μάβερικς με τους Κινγκς την σεζόν 2019/20
Ντόντσιτς και Πορζίνγκις σε αγώνα των Μάβερικς με τους Κινγκς AP PHOTO/RICHARD W. RODRIGUEZ

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι Μάβερικς θέλουν να βρουν έναν τρίτο σταρ να τοποθετήσουν δίπλα στους Ντόντσιτς και Πορζίνγκις, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες να είναι διαθέσιμοι για ανταλλαγή.

Οι Μάβερικς δεν μπορούν να περιμένουν. Θέλουν να γίνουν διεκδικητές του τίτλου και θέλουν αυτό να συμβεί άμεσα. Για αυτό τον λόγο ετοιμάζονται σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα να κυνηγήσουν έναν τρίτο σταρ για να πλαισιώσουν τους Λούκα Ντόντσιτς και Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Προκειμένου να συμβεί αυτό, το Ντάλας σκοπεύει να διαθέσει οποιονδήποτε άλλο παίκτη του ρόστερ και ίσως και τις δύο φετινές του επιλογές στο ΝΒΑ Draft (18 και 31).

Το θετικό για τους Μάβερικς είναι ότι έχουν αρκετά καλά συμβόλαια να προσφέρουν για να πάρουν έναν παίκτη, όπως αυτά του Τιμ Χάρνταγουεί (18.9 εκατ. δολάρια), του Ντουάιτ Πάουελ (10.1 εκατ. δολάρια, αλλά προέρχεται από ρήξη χιαστού), Ντελόν Ράιτ (9 εκατ. δολάρια), Μαξ Κλέμπερ (8.3 εκατ. δολάρια) και Σεθ Κάρι (7.8 εκατ. δολάρια). Το αρνητικό είναι ότι κανένας εξ αυτών δεν μπορεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα σε μία ανταλλαγή για έναν σταρ, όπως ο Μπράντλεί Μπιλ των Γουίζαρντς ή ο Τζρου Χόλιντεϊ των Πέλικανς που θα ενδιέφεραν (πάρα) πολύ το Ντάλας.

Όπως και να έχει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Μαβς σκοπεύουν να κινηθούν δυναμικά για να βρουν τα κατάλληλα υλικά να τοποθετήσουν δίπλα στους δύο νεαρούς σταρ τους. Αν δεν τα καταφέρουν, υπάρχει πάντα το καλοκαίρι του 2021, όταν και αναμένεται να έχουν αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ για να κυνηγήσουν ακόμα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αν βέβαια ο σταρ των Μπακς είναι free agent τότε.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ