ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ματσόν: "Σκεφτόμουν μόνο την Ευρωλίγκα"

Ματσόν: "Σκεφτόμουν μόνο την Ευρωλίγκα"
Ματσόν

Παραδέχθηκε ότι έχει προτάσεις από άλλες ομάδες ο Αντρέα Ματσόν, που έχει ραντεβού με τη διοίκηση την Τετάρτη

" Είναι τόσα πολλά πράγματα που μπορώ να πω, αλλά θα ήθελα στην αρχή να είμαι περιεκτικός και ξεκάθαρος. Το να τελειώσεις την χρονιά με μια νίκη είναι εξαιρετικό. Είμαστε ξανά στην Ευρωλίγκα λόγω της δουλειάς που έγινε από όλους μαζί. Ακόμα και στα γραφεία, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας βοήθησαν, κάνοντας την δουλειά τους σωστά χωρίς να υπάρχει άγχος και πάντα με ψυχραιμία και από εκεί ξεκινά η επιτυχία μιας ομάδας", ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας, στον οποίο όπως είπε, ανήκει η ομάδα: " Ως προπονητές της ομάδας μιλούσαμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε το υλικό μας, ότι εκτός από το αν υπάρξουν κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί θα πρέπει να στηρίζεις τις επιλογές σου ότι και αν γίνει. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο επιτεύχθηκε η έξοδος μας στην Ευρωλίγκα και μιλάμε για μία απίστευτη επιτυχία να βγαίνεις δύο χρόνια σερί. Θα πρέπει να με πιστέψετε, έχω μιλήσει χιλιάδες φορές για τον κόσμο και την βοήθειά του, κάτι που μου είπε ο κύριος Δαμιανίδης ότι οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο τους. Δεν ανήκουν σε παράγοντες αλλά σε ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και την στηρίζουν και είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να πραγματοποιήσω ακόμα ένα όνειρο όλων αυτών".

" Πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους για την δουλειά που έχουν κάνει. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που είναι στα γραφεία και όλοι αυτοί ήταν στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα και τους ανήκει ότι πετύχαμε".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, παραδεχόμενος ότι τον έχουν πλησιάσει και άλλοι σύλλογοι: " Σήμερα ήμουν στα γραφεία με τον κύριο Τζεβελέκη και τον κύριο Δαμιανίδη για ένα μίτινγκ που θα έχουμε αύριο στις 11:00 και αυτό που είχα πει ισχύει. Ο βοηθός μου ξέρει και θα σας πω πραγματικά τι έχω μέσα στην καρδιά μου. Μερικές φορές είναι λάθος αυτό. Φυσικά υπάρχουν κάποιες ομάδες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με μένα προσωπικά ή με τον ατζέντη μου, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα τι θα γίνει του χρόνου γιατί η δουλειά μου ήταν να βγάλω την ομάδα στην Ευρωλίγκα".

" Ξέρω ότι θέλετε απάντηση και είδηση. Αυτό που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω μετά την ενέργεια που δώσαμε φέτος και ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Όλο το "είναι" μου δόθηκε στο να βγει η ομάδα στην Ευρωλίγκα".

Όσο για τον δικό του στόχο φέτος: " Ήθελα να παίξει η ομάδα στον τελικό όπως και οι παίκτες και το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε ήταν πολύ σκληρό για όλους μας. Όπως είπε κι ο Καστλ έπρεπε να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε το καθήκον μας. Στο παιχνίδι που πριν λίγο τελείωσε παίξαμε θαυμάσια. Τελειώσαμε τη δουλειά και ήταν κάτι που το αξίζαμε".

Καστλ: " Ευχαριστώ σε όλους"
Από πλευράς παικτών του Άρη, ο αρχηγός, Τέρελ Καστλ, μίλησε για τη δυσκολία μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό: " Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, σε όλους όσους δούλεψαν για τη χρονιά. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη, στους συμπαίκτες μου, στο τεχνικό τιμ, στην διοίκηση και γενικά σε όλους όσους εργάστηκαν και σε όλη την πόλη που υποστήριξε την ομάδα. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας στην χρονιά. Πριν τον Πανιώνιο είχαμε την σειρά με τον Ολυμπιακό όπου τα δώσαμε όλα για να φθάσουμε στον τελικό. Μετά από τον αποκλεισμό μας, βρήκαμε το κουράγιο για να επανέλθουμε και να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, στην Ευρωλίγκα".

Παβίσεβιτς: " Δεν ήμασταν έτοιμοι"
Ο προπονητής του Πανιωνίου, Λούκα Παβίσεβιτς, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του, δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι και τόνισε ότι η έξοδος στην Ευρωλίγκα, δεν ήταν πρωταρχικός στόχος της ομάδας.

" Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Άρη και να εκφράσω τον σεβασμό μου στον προπονητή του που έβγαλε την ομάδα του στην Ευρωλίγκα. Είχαμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και ο Πανιώνιος προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να βγει στην κορυφαία διοργάνωση. Δυστυχώς γι' αυτό το κρίσιμο και αποφασιστικό παιχνίδι δεν βγήκαμε στο γήπεδο έτοιμοι".

" Για να παίξει κανείς τον Άρη σε αυτό το γήπεδο και με αυτό τον κόσμο, θα πρέπει να κάνει κάποια πράγματα. Να αντεπεξέλθει στη δύναμη, να είναι καλός στην άμυνα και στο ένας εναντίον ενός. Δεν τα καταφέραμε ούτε στη συνέχεια και χάσαμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Το να αναλύσει κανείς αυτό το παιχνίδι που ήταν πολύ αποφασιστικό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά ως προπονητής της ομάδας φέτος, θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες παρά το ότι δεν βγήκαμε στην Ευρωλίγκα και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια".

Για την έξοδο στην Ευρωλίγκα: " Δεν ήταν ένας στόχος που τέθηκε από την αρχή από τον κύριο Λιανό. Στόχος ήταν ο Πανιώνιος μετά από μια πετυχημένη χρονιά, να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα που ήταν πολύ δυνατό και αποφασιστικό. Στην πορεία και προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ, το Μαρούσι και την ΑΕΚ μπήκε ο στόχος να μπούμε στην τετράδα. Κατά την διάρκεια το καταλάβαμε ότι πρέπει να είναι ο στόχος μας η Ευρωλίγκα, ενώ είχαμε προσπαθήσει πολύ να μπούμε και στο Final Four του θεσμού της FIBA όπου συμμετείχαμε".

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο αλλά και τους κυρίους Χουγκάζ και Λιανό για τις συνθήκες που μου πρόσφεραν".

Όσο για του χρόνου, είπε: " Ερχόμενος στον Πανιώνιο αν και ήμουν ένας νέος κόουτς μου δόθηκε η ευκαιρία. Eίχε γίνει μία αρχική συμφωνία για δύο χρόνια και πλέον κάποια πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.Όσο για τους παίκτες, έχει φτιαχτεί μία καλή βάση και θα δούμε τι θα γίνει".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε το σχόλιό του για το ελληνικό Πρωτάθλημα, είπε: " Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης αλλά υπολείπεται της οργάνωσης και του προϋπολογισμού, που βρίσκει κανείς σε άλλα όπως το ισπανικό, με καλούς προπονητές και παίκτες. Όπως και να έχει δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όλα τα άλλα πρωταθλήματα".

Χάτσον: " Ακόμα συζητάω το μέλλον μου"
Τέλος, ο Τζον Χάτσον, έκανε κι αυτός τον απολογισμό της χρονιάς: " Πρώτα από όλα ήρθαμε εδώ και ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει ανάλογα. Δεν παίξαμε με την ένατση που απαιτούσε το παιχνίδι. Ο κόσμος ήταν φανταστικός και είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Έδωσε την ώθηση στους παίκτες της ομάδας του να βάλουν κάποια δύσκολα σουτ, ενώ εμείς δεν παίξαμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός".

" Eίμαστε ευχαριστημένοι με την χρονιά που κάναμε, μπορεί να είχαμε σκαμπανεβάσματα στην διάρκειά της, αλλά φθάσαμε ως εδώ. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά δεν τα καταφέραμε . Oι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες αφού είμαστε στο τέλος της χρονιάς. Στα αποδυτήρια όλα τα παιδιά ήμασταν ευχαριστημένοι και όλοι είναι σίγουροι ότι η ομάδα μπορεί να φθάσει πιο ψηλά στο μέλλον".

Για το δικό του μέλλον και αν θα παραμείνει στον Πανιώνιο, δεδομένου ότι φέρεται να έχει ήδη δύο προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Σπόρτιγκ, είπε: " Σκεφτόμουν μόνο τον Πανιώνιο, ακόμα όμως είμαστε σε συζητήσεις. Έχω μιλήσει μόνο με την ομάδα μου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα".


































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ