ΑΕΚ

Ματσιούλις: "Η ΑΕΚ μου χρωστάει 4 μήνες, ειπώθηκαν πράγματα για τους παίκτες που δεν ίσχυαν"

Ο Γιόνας Ματσιούλις με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γιόνας Ματσιούλις με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Γιόνας Ματσιούλις παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η "Ένωση" προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στους παίκτες μέχρι να αναστραφεί η κατάσταση.

Ο Γιόνας Ματσιούλις δεν συνηθίζει να βάζει φίλτρο σε αυτά που λέει. Και δεν το έκανε ούτε αυτή τη φορά σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο λιθουανικό σάιτ "krepsinis.net", όπου αναφέρθηκε ανοιχτά στα οικονομικά θέματα της ΑΕΚ, μία ημέρα μετά τις ατάκες των Μορέιρα, Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι ότι δεν έχουν πληρωθεί από την "Ένωση".

Ο βετεράνος φόργουορντ δήλωσε αρχικά ότι η "Ένωση" χρωστάει στον ίδιο τέσσερις μισθούς από φέτος και έναν από την περσινή σεζόν, κατηγόρησε την "Ένωση" ότι προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους παίκτες όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχε σκέψη να μην κατέβουν στην σειρά των μικρών τελικών, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

"Υπήρχαν προβλήματα για πάνω από μισό χρόνο. Δεν είναι ότι δεν παραδέχθηκε ο σύλλογος τα λάθη του, αλλά την ίδια στιγμή προσπάθησε μέσω άρθρων να ρίξει την ευθύνη στους παίκτες" δήλωσε αρχικά ο Ματσιούλις, για να προσθέσει: "Είπαν ότι δεν θέλομε να παίξουμε και ότι η ομάδα θα πέσει στην δεύτερη κατηγορία για δύο μισθούς.

Τότε όμως μιλήσαμε με τον Πρόεδρο και είπαμε να μην υποτιμούν τους παίκτες. Ότι ξέρουμε την αλήθεια και απλώς δεν θέλουμε να μιλήσουμε δημόσια. Είπαμε ότι αν μας ρεζιλέψει η ομάδα δημόσια, έχουμε αποδείξεις, θα βγούμε στα social media και θα πούμε τι συμβαίνει".

Ακολούθως ο Ματσιούλις πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: "Ειπώθηκε ότι οι Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Ζήσης και Λοτζέσκι θέλουν να σκοτώσουν την ΑΕΚ για δύο μισθούς. Είπαμε ότι αυτό που αναφέρθηκε ήταν άσχημο. Είτε προσποιείται, είτε δεν καταλαβαίνει την θέση που βρέθηκε. Όταν αρχίσαμε να λέμε πόσα λεφτά μας χρωστούσαν έγινε κατανοητό τι συνέβαινε.

Υπάρχει διορία μέχρι τις 15 Ιουνίου όποτε πρέπει η ομάδα είτε να πληρώσει μισθούς είτε να υπάρξει διακανονισμός, αλλά οι παίκτες δεν το περιμένουν πλέον να γίνει αυτό. Έγιναν ίδιες συμφωνίες πέρυσι, αλλά δεν τηρήθηκαν. Δεν ξέρω τι θα κάνει η ομάδα".

Κλείνοντας το θέμα, ο Λιθουανός τόνισε: "Εμένα η ομάδα μου χρωστάει 4 μήνες, συν ένα μήνα από τα bonus της περσινής σεζόν. Η ομάδα κατάλαβε την κατάσταση και ότι εμείς (σ.σ οι παίκτες) θα μπορούσαμε να πούμε τι συμβαίνει μέσω social media. Θα παρουσιάζαμε τα συμβόλαιά μας, που έχουν υπογραφές.

Παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Ματσιούλις, ο Λάνγκφορντ, ο Λοτζέσκι, ο Σλότερ είμαστε παίκτες που δεν παίζουμε για τα λεφτά, το κάνουμε επειδή αγαπάμε το μπάσκετ. Αν όμως συνεχιστούν τα ψέματα, θα απαντήσουμε".

Τέλος, πηγαίνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματσιούλις τόνισε: "Η χρονιά μας ήταν καλή, μέχρι που τον Μάρτιο ήρθε η καταστροφή. Έχασα εγώ έναν δικό μου άνθρωπο, μετά έπαθε ανακοπή ο πατέρας του Σλότερ, τρεις παίκτες κόλλησαν κορονοϊό και δύο παίκτες τραυματίστηκαν στον αστράγαλο. Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα.

Χρειάστηκε να παίξουμε αποφασιστικά παιχνίδια κόντρα στην Νίζνι, την Στρασμπούρ και την Τουρκ Τέλεκομ παίζοντας έτσι, χάνοντας και τα τρία παιχνίδια. Μία πετυχημένη σεζόν διαλύθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, όλη η δουλειά μας πήγε στράφι, δεν πετύχαμε τους στόχους μας που ξέραμε ότι μπορούσαμε να πιάσουμε.

Η τρίτη θέση που κατακτήσαμε δεν είναι σπουδαίο επίτευγμα, θέλαμε να πάμε στους τελικούς. Αλλά όλα αυτά που έγιναν τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου μας έριξαν στην 4η θέση στην κανονική περίοδο και αφού ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος, συναντηθήκαμε στα ημιτελικά και αποκλειστήκαμε".

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ