ΑΕΚ

Ο Ματσιούλις παίρνει από το χέρι την ΑΕΚ

Ο Ματσιούλις σε αγώνα ΑΕΚ - Σολέ για το BCL της σεζόν 2020/21
Ο Ματσιούλις σε αγώνα ΑΕΚ - Σολέ για το BCL της σεζόν 2020/21 EUROKINISSI

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, φρόντισε να “κλειδώσει” το παιχνίδι από νωρίς και επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήξερε πόσο σημαντικό είναι το εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και δεν είχε σκοπό να αφήσει την ΑΕΚ να μπει σε μπελάδες, ανεξαρτήτως απουσιών και καταστάσεων, οδηγώντας την στην νίκη με 76-56.

Σε ένα επίφοβο παιχνίδι για μία σειρά από λόγους, ο Λιθουανός ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι.. τελείωσε σχεδόν με το που ξεκίνησε. Ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα με 10 πόντους και 2 ασίστ στο αρχικό 22-2 της ΑΕΚ και αυτός που φρόντισε ώστε η “Ένωση” να παραμείνει σοβαρή μέχρι το τέλος ώστε να μην απειληθεί.

Σε μία περίεργη βραδιά και ένα περίεργο παιχνίδι, ο Ματσιούλις τα έκανε λίγο-πολύ όλα. Ξεκίνησε τον αγώνα ως σμολ φόργουορντ, κυνηγούσε τους γκαρντ του ΠΑΟΚ πίσω από τα σκριν σαν να είναι πιτσιρικάς, μάρκαρε τους αντίπαλους πάουερ φόργουορντ όταν χρειάστηκε. Το τέλος της βραδιάς τον είδε να έχει 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής, σε μία από τις πιθανότατα πληρέστερες εμφανίσεις του με την “Ένωση”. Κάτι που δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση πάντως.

Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ

Βάσει αριθμών ο Ματσιούλις βιώνει την πιο παραγωγική του σεζόν στην ΑΕΚ, έχοντας 11.7 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής. Είναι όμως η εικόναν του στα τελευταία παιχνίδια που δείχνει ότι εν μέσω προβλημάτων ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.

Στους πέντε τελευταίους αγώνες της “Ένωσης” στην Stoiximan Basket League ο Ματσιούλις έχει 13 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Είναι αυτός που τραβάει κουπί στην επίθεση όταν χρειάζεται και μαρκάρει στην άμυνα... όποιον χρειάζεται, είτε περιφερειακό, είτε ψηλό. Και τα κάνει όλα αυτά στα 36 του χρόνια, δείχνοντας να καταλαβαίνει πόσο ανάγκη τον έχει η ΑΕΚ.

Ο φετινός Ματσιούλις είναι αυτός που καθορίζει τις ισορροπίες στην ΑΕΚ. Προερχόμενος από μία από μία μέτρια περσινή σεζόν για τα δικά του δεδομένα, φέτος μοιάζει να έχει γυρίσει τον διακόπτη, κάνοντας πράγματα που στο ρόστερ της “Ένωσης” μόνο αυτός μπορεί να κάνει. Ο δρόμος που έχει η ΑΕΚ μπροστά της είναι μακρύς. Οι απουσίες συνεχίζουν να υφίστανται. Ο Ματσιούλις ωστόσο σκοπεύει να συνεχίσει το ίδιο τέμπο. Βασικά, μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες της ΑΕΚ, ίσως να μην έχει και επιλογή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ