ΜΑΡΟΥΣΙ

Μαρούσι: Οι πρώτες σκέψεις μετά την άνοδο στην Basket League

Μαρούσι: Οι πρώτες σκέψεις μετά την άνοδο στην Basket League
INTIME

Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν στο Μαρούσι μετά την άνοδο της ομάδας στη Basket League μέσω του Final Four της Elite League, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι πρώτες σκέψεις και ο σχεδιασμός. 

Το Μαρούσι κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα της Elite League με την νίκη του επί του Τρίτωνα (76-73) στον τελικό του Final Four, σε μία διοργάνωση που έδειξε πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος την συγκεκριμένη κατηγορία.

Μία σεζόν που ξεκίνησε με το Μαρούσι να έχει ως βασικό όπλο την έδρα του και στόχο το… καλύτερο που μπορούσε, το βρήκε τελικά στην θέση του πρωταθλητή, στην δικαίωση ενός πλάνου που επανέφερε την ομάδα στο προσκήνιο. Μία ιστορική ομάδα, που έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας βρήκε την ισορροπία της με νέα διοίκηση, επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Το ερώτημα που ακολουθεί το Μαρούσι - όπως και τον Τρίτωνα που πήρε το δεύτερο εισιτήριο - βέβαια είναι το εξής: Θα δεχθεί να προβιβαστεί ή θα προτιμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησαν άλλες ομάδες στο παρελθόν, όταν αρνήθηκαν να ανέβουν στην Basket League; Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα.

Οι πρώτες σκέψεις και το βασικό πλάνο

Το Μαρούσι έχει αρχίσει να ξετυλίγει τον δικό του… Μίτο της Αριάδνης. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ετοιμάσει τον φάκελό της, προκειμένου να φανεί πόσο ρεαλιστικό σενάριο είναι να ανέβει κατηγορία. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ΚΑΕ (ανώνυμης εταιρείας δηλαδή) και η προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί (από την ευρύτερη περιοχή) που θα στηρίξουν την προσπάθεια, όπως έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το θετικό για το Μαρούσι είναι ότι δεν τίθεται γηπεδικό πρόβλημα. Ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει κανονικά το κλειστό του Αγίου Θωμά, το οποίο έχει ζήσει ιστορικές στιγμές στο παρελθόν, παραμένοντας στο πλευρό της ομάδας, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να παραμένουν άριστες.

Από εκεί και πέρα, το βασικό πλάνο του Αμαρουσίου είναι να αποφύγει τις οικονομικές υπερβολές. Τα λάθη του - όχι πολύ μακρινού - παρελθόντος από τα ανοίγματα που έκαναν προηγούμενες διοικήσεις υπάρχουν στο μυαλό όλων. Το Μαρούσι έχει πορευτεί πολύ συντηρητικά αυτά τα χρόνια, με μαζεμένο μπάτζετ και αυτό σκοπεύει να κάνει και την επόμενη σεζόν.

Το αρχικό πλάνο είναι να διατηρηθεί ο κορμός που έφερε την ομάδα σε αυτή την θέση. Η τριάδα του Στασινού, Σταυρακούκα και Καμαριανού (οι τρεις πρώτοι σκόρερ των πρωταθλητών της Elite League φέτος), αποτελεί μία βάση, με τον στόχο να είναι να διατηρηθούν αρκετοί παίκτες από το φετινό ρόστερ και να γίνουν μόνο στοχευμένες προσθήκες.

Για την ακρίβεια, το αρχικό πλάνο είναι να μην εξαντληθούν καν οι θέσεις των ξένων (6+1), αφού υπάρχει ο φόβος ότι αν έρθουν νεαροί παίκτες χωρίς παραστάσεις θα κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό στην ομάδα. Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να αποκτηθούν λιγότεροι - αλλά πιο έμπειροι - ξένοι, που θα ταιριάξουν με την φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του συλλόγου.

Στο τέλος της ημέρας, στο Μαρούσι η πρώτη σκέψη είναι η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στην Basket League της σεζόν 2023/24, αλλά χωρίς να γίνουν περιττές οικονομικές κινήσεις. Δεν θα γίνουν ανοίγματα στην σκέψη ότι ίσως έρθουν έσοδα, παρά θα υπάρξει ένα ρεαλιστικό πλάνο.

Αντί επιλόγου: Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το Μαρούσι ή/και ο Τρίτωνας αρνηθούν να ανέβουν στην Basket League, τότε ισχύει το καθεστώς της wild card. Δεν θα έχουν δηλαδή προτεραιότητα το Ψυχικό και ο Πανερυθραϊκός που συμπλήρωσαν την 4αδα της Elite League.

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ ELITE LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ